Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η θέση της Ένωσης για τον μηδενισμό του ΑΟ Παξών

ΕΠΣ Κέρκυρας
19 Δεκεμβρίου 2022 / 14:36
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η αξιοπιστία των διοργανώσεων της ΕΠΣ Κ είναι αδιαπραγμάτευτη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΠΣ Κέρκυρας, το μεσημέρι της Δευτέρας με δελτίο τύπου απάντησε άμεσα στη διοίκηση του ΑΟ Παξών για την απόφαση της πειθαρχικής της Επιτροπής. Μια απάντηση που εκφράζει τη θέση της όπως και η διαμαρτυρία των Παξών και φαίνεται ότι θα έχουμε και συνέχεια στο θέμα του μηδενισμού του ΑΟ Παξών. 
   
Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΚ

Πάγια θέση της νέας Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας είναι να αποφεύγει τη δημόσια αντιπαράθεση με τα σωματεία μέλη της. Γενικά δεν πρέπει και για αυτό δεν απαντά στις διαμαρτυρίες-ανακοινώσεις των σωματείων σεβόμενη πάντα την αυτοτέλεια, την λειτουργία κάθε ομάδας και πιθανόν το δίκαιο των διαμαρτυριών τους.
Το σωματείο του ΑΟ ΠΑΞΩΝ επιλέγει συστηματικά αντί διαλόγου και συνεννόησης τη δημόσια αντιπαράθεση μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης , δελτίων τύπου και των παράκεντρων και όχι μόνο γνωστών ατόμων που αποδοκιμάστηκαν στις τελευταίες εκλογές.

Που κάποτε τιμωρούσανε τον Ατρόμητο Στρογγυλής, τις Καρουσάδες και άλλες ομάδεςγια το λόγο που γίνεται η όλη συζήτηση σήμερα.


Ενημερώνουμε τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Κέρκυρας τα εξής:
1. Η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Παξών τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή που αποτελείται από νομικούς , βάση των άρθρων 17 του ΚΑΠ της ΕΠΟ σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του ΠΚ και άρθρα 10,13,14 και 16 της Προκήρυξης της ΕΠΣ Κέρκυρας , και συγκεκριμένα βάση του άρθρου 10 της προκήρυξης που αναφέρει ότι :

«ΑΡΘΡΟ10ο:
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο17 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών
Πρωταθλημάτων.  Επισημαίνονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 17 παρ. 2 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων σε περίπτωση που η ομάδα δεν κατέλθει  να αγωνιστεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας.
Ομάδα που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα, πρέπει να ειδοποιήσει έγκαιρα και αιτιολογημένα με έγγραφό της τη διοργανώτρια. Οπωσδήποτε, οι λόγοι που θα επικαλείται ένα σωματείο για να ζητήσει αναβολή αγώνα του ή να δικαιολογήσει μη κάθοδό του σ’ αυτόν, πρέπει να συνιστούν ανώτερη βία (διακοπή συγκοινωνιών κλπ.). Επίκληση συμμετοχής σε κοινωνικές εκδηλώσεις(χοροί, γάμοι, βαφτίσια, τοπικές γιορτές κλπ.) δεν συνιστούν ανώτερη βία. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το βάσιμο των λόγων κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων, τα δε σωματεία οφείλουν να συμμορφώνονται στην απόφασή της».

2. Ο κύριος Πρόεδρος του ΑΟ ΠΑΞΩΝ ύστερα από δική μας προτροπή στις 10.00 περίπου το πρωί της Κυριακής απέστειλε το έγγραφο που επικαλείται (όπως προ ημερών είχαμε κάνει και για τα σωματεία ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ), όταν η αντίπαλη ομάδα, οι διαιτητές , ο παρατηρητής αγώνα, ο γιατρός του αγώνα βρισκόταν καθοδόν προς το γήπεδο. Στην προτροπή μας να στείλει άμεσα χαρτί, επειδή προφανώς κάτι άλλο συνέβαινε επικαλέστηκε διακοπή ρεύματος στο λιμεναρχείο Παξών και δεν μπορούσε να στείλει email που είναι απολύτως ψευδές.

Η ομάδα του ΑΟ ΠΑΞΩΝ τιμωρήθηκε και λυπούμαστε για αυτό όπως τιμωρήθηκαν για τον ίδιο ή παρεμφερή λόγο στην διάρκεια της θητείας μας (ο ΑΟ ΣΥΝΑΡΑΔΩΝ, ΑΟ ΚΕΡ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ, ΑΣ ΗΡ ΑΓ. ΔΕΚΑ, ΑΟ ΒΑΣΙΛΑΤΙΚΑ και προσφάτως ΑΟ ΑΧ ΝΥΜΦΩΝ που αποκλείστηκε από το κύπελλο).  Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόσαμε το ΚΑΠ και τις προκηρύξεις μας.

3. Η Διοίκηση της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ μετά την εκλογή της κάλεσε επανειλημμένως τον Πρόεδρο των Παξών στα γραφεία της για συζήτηση και επίλυση όλων αυτών των θεμάτων.

Επιδεικτικά το απέφυγε ένα χρόνο τώρα αρνήθηκε την οποιαδήποτε συζήτηση και απεναντίας με τα παπαγαλάκια του στο νησί χλευάζει-λοιδορεί και υβρίζει και την διοίκηση της ΕΠΣΚ.  Δικαίωμά του.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τον ΚΑΠ προς κάθε κατεύθυνση και αν δεν το εχει αντιληφθεί  η διοίκηση της ΕΠΣΚ έχει αλλάξει εδώ και ένα χρόνο. Η εποχή που έπαιζε όποτε ήθελε και όπου ήθελε έχει περάσει. Τον καλούμε να προσαρμοστεί στην νομιμότητα και την κανονικότητα. Σεβόμαστε απόλυτα την ομάδα τον κόσμο και το νησί των Παξών, αλλα εμείς δεν ευθυνόμαστε για αυτό.

4. Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου η εργαλειοποίηση εκ μέρους του Προέδρου των Παξών της μεταφοράς των ομάδων μας από και προς τους Παξούς.
Η αξιοπιστία των διοργανώσεων της ΕΠΣ Κ είναι αδιαπραγμάτευτη.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.  Διαβάσαμε με πολύ προσοχή το δελτίο τύπου του ΑΟ ΠΑΞΩΝ και διαπιστώσαμε με μεγάλη μας απορία ότι ο κύριος Πρόεδρος επικοινώνησε με τους πάντες, εκτός από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Ευχόμαστε σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο του νησιού, χρόνια πολλά, καλή χρονιά υγειά και επιτυχίες ποδοσφαιρικές και όχι μόνο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ι. Βλαχόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας Χρ. Χυτήρης

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια