Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναπάντητα ερωτήματα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη νησιωτική Ελλάδα

Υγεία
14 Δεκεμβρίου 2022 / 18:08

Ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη και Γιώργου Φραγγίδη προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΑΘΗΝΑ. Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν του άδικου θανάτου της κατοίκου των Παξών, λόγω έλλειψης κατάλληλων και επαρκώς στελεχωμένων υποδομών υγείας και αξιόπιστου και αποτελεσματικού συστήματος διακομιδών, οι υπεύθυνοι τομέων ναυτιλίας,  νησιωτικής πολιτικής και τουρισμού καθώς και υγείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης και Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, αντίστοιχα, υπέβαλαν ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με τις προκλήσεις και ανάγκες υγειονομικής κάλυψης των νησιωτικών περιοχών της χώρας.

Οι Βουλευτές αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της υποχρέωσης διασφάλισης από την Πολιτεία επαρκών και κατάλληλων υπηρεσιών υγείας για όλους του πολίτες χωρίς διακρίσεις, συμβάλλοντας έτσι στην εξασφάλιση της νησιωτικής συνοχής. Καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να τοποθετηθούν αναφορικά με τη διάθεση, ή μη, κατάλληλων μέσων για την αξιόπιστη, απρόσκοπτη και έγκαιρη διακομιδή ασθενών από τα νησιά της Ελλάδας, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου και καιρικών συνθηκών καθώς και επί των λόγων για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η έγκαιρη διακομιδή και ενδεχομένως και η σωτηρία της άτυχης γυναίκας.

Επίσης εγκαλούν την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει επιτέλους στον απαραίτητο σχεδιασμό και στην εφαρμογή κατάλληλων πολιτικών για την διασφάλιση αξιοπρεπούς παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά μας.