Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας «Λαμπροφοράει η Ανατολή κι η Δύση καμαρώνει»

Συναυλία
14 Δεκεμβρίου 2022 / 17:27
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η βραβευμένη Παιδική Χορωδία Κέρκυρας παρουσιάζει ένα ειδικά διαμορφωμένο εορταστικό πρόγραμμα με χορωδιακά έργα από όλο τον κόσμο την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας. Εθιμικά τραγούδια και κάλαντα, καθώς και έργα ευρύτερου χορωδιακού ρεπερτορίου από το μπαρόκ μέχρι το σήμερα, ειδικά γραμμένα για Παιδικές- Νεανικές φωνές, σε διαφορετικές γλώσσες, θα σημάνουν τα Χριστούγεννα ερμηνευμένα με την καθαρότητα, τη δυναμική και τον αυθορμητισμό των παιδιών.

Τη χορωδία συνοδεύει στο πιάνο ο Γιώργος Κυριαζίδης και διευθύνει η Χριστίνα Καλλιαρίδου.  Μια συναυλία με ζεστασιά, χρυσόσκονη, λάμψη, ευτυχία, αγάπη. Όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα.  

Πληροφορίες

Διδασκαλία, διεύθυνση: Χριστίνα Καλλιαρίδου
Πιάνο: Γιώργος Κυριαζίδης
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου
Ώρα έναρξης: 12:00

Λίγα λόγια για την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2010. Εκτός από το κύριο σώμα της Χορωδίας λειτουργούν επιπλέον τα Τμήματα Προετοιμασίας Ι και ΙΙ, καθώς και Χορωδία Αγοριών. Έχει εμφανιστεί στο 8ο Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο (2012), στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (2014), στο 14ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου (2014), στο Ηρώδειο (2014), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2017), στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάσχα στη Σόφια (2019).

Έχει αποσπάσει τις παρακάτω διακρίσεις:

1.Ανώτατη διάκριση (outstanding success) στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ Summa cum Laude στη Βιέννη (Ιούλιος 2018).
2.Το Grand Prix και χρυσό δίπλωμα στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ Claudio Monteverdi στη Βενετία (Ιούλιος 2017).
3.Χρυσό δίπλωμα στο 1ο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ της Interkultur στην Καλαμάτα (Οκτώβριος 2015).
4.Αργυρό δίπλωμα σε αντίστοιχο διαγωνιστικό φεστιβάλ της Interkultur στην Κέρκυρα (Οκτώβριος 2016).

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας έχει συμπράξει με την Παιδική-Νεανική Χορωδία Rosarte, την Παιδική-Νεανική Χορωδία Πολυφωνικής Πάτρας, την Jacksonville Children’s Chorus (Florida, ΗΠΑ), την Παιδική-Νεανική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και με τη συμφωνική ορχήστρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Τμήματα της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας έχουν συνεργαστεί με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ως εργαστηριακές χορωδίες.
Τον Οκτώβριο του 2018 ηχογράφησε τρία τραγούδια για τις μουσικές ανάγκες δυο αγγλικών τηλεοπτικών σειρών του BBC, “The Durrells” και “Victoria” σε μουσική της Ruth Barrett.

Τον Μάρτιο του 2019 παρουσίασε την πρώτη της δισκογραφική εργασία με κομμάτια θρησκευτικής και κοσμικής μουσικής από το ρεπερτόριό της και με γενικό τίτλο “Adorabile”.

Τον Ιούλιο του 2020, παρουσίασε τη δεύτερη δισκογραφική της εργασία, συμμετέχοντας στο cd « Ηλιαχτίδες» σε μουσική του Άλκη Μπαλτά, ερμηνεύοντας τα 8 a cappella τραγούδια του, με τίτλο «Προσφορά στη Μάνα», σε ποίηση Γαλάτειας Μπαλτά

Τον Ιούλιο του 2021, ηχογράφησε 16 παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας για την δημιουργία ψηφιακού δίσκου, ο οποίος είναι υπό έκδοση.

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας λειτουργεί ως εργαστηριακή χορωδία των φοιτητών της κατεύθυνσης ειδίκευσης Διεύθυνση Παιδικής, Σχολικής και Νεανικής Χορωδίας του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διευθύνει από την ίδρυσή της η Χριστίνα Καλλιαρίδου.
 
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.