Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών (ΣΙΕΚ)

ΣΙΕΚ
14 Δεκεμβρίου 2022 / 13:13

«Πιστεύουμε ότι ήλθε η ώρα για μια νέα αρχή και να αντιδράσουμε δυναμικά συσπειρώνοντας τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς βάσει του μοντέλου αλληλεγγύης καισυνεργασίας του καταστατικού του σωματείου μας.»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 03 Δεκεμβρίου 2022 διενεργήθηκε  Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες του   Σωματείου με την επωνυμία  «Σύλλογος Ιατρών  Ελευθεροεπαγγελματιών Κερκύρας (ΣΙΕΚ)» και μετά τη συγκρότηση  του σε  σώμα ορίσθηκαν οι:

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος:  Μπαλής  Νικόλαος,  Ορθοπαιδικός χειρουργός 

Αντιπρόεδρος: Δαφνής Δημήτριος, Αγγειοχειρούργος

Γεν. Γραμματέας: Πολυμενάκος  Δημήτριος , Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Tαμίας: Κόκκινος  Μιχαήλ , Ενδοκρινολόγος

Μέλος: Πολίτης  Δημήτριος, Γαστρεντερολόγος

Οι σκοποί του  σωματείου   αναφέρονται αναλυτικά στο καταστατικό  του και  μεταξύ αυτών   αφορούν: α) την  ανάδειξη και προβολή του πολύ σημαντικού έργου των  ιδιωτών Ιατρών του Τομέα Υγείας  β) την προώθηση της  συνεργασίας  και  της   αλληλεγγύης μεταξύ των ιατρών μελών του γ) τη διαφύλαξη, τη  μελέτη  τη  διεκδίκηση και  προάσπιση των κοινών επαγγελματικών  οικονομικών και  κοινωνικών συμφερόντων  των ιδιωτών ιατρών μελών του  δ) την  προσπάθεια  επίλυσης των προβλημάτων και ζητημάτων που αφορούν την άσκηση της Ιδιωτικής Υγείας.

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου  θα θέλαμε να  επισημάνουμε και να πούμε ΟΧΙ στην απαξίωση του Δημοσίου και Ιδιωτικού φορέα διεκδικώντας μια  αξιοπρεπή και ανθρώπινη αντιμετώπιση   εκ μέρους της  πολιτείας  του Υγειονομικού δυναμικού της χώρας. ΌΧΙ στη κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ που θα δημιουργήσουν αθέμιτες συνθήκες εργασίας στους ελευθεροεπαγγελματίες και ιδιώτες  γιατρούς όταν η πλειοψηφία των  ιατρών είναι  ΙΔΙΩΤΕΣ.

Η νέα  Διοίκηση του  Σωματείου, ο πρόεδρος Νίκος Μπαλής, ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Δαφνής και ο Γ. Γραμματέας Δημήτριος Πολυμενάκος, ευελπιστεί   στην ομαλή συνεργασία δημοσίων φορέων υγείας και ιδιωτικών με αποκλειστικό γνώμονα την αρωγή των ιατρών στο επιστημονικό έργο τους και κατ’επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας παροχής υγείας στη κοινωνία. Όπως τονίζει το ΔΣ: «Πιστεύουμε  ότι  ήλθε η ώρα για μια νέα αρχή και να αντιδράσουμε δυναμικά συσπειρώνοντας  τους ελευθεροεπαγγελματίες  γιατρούς βάσει   του μοντέλου αλληλεγγύης και  συνεργασίας   του  καταστατικού  του σωματείου μας.»