Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Υπ. Εσωτερικών ο Κώστας Λέσσης για τις καταστροφές στον Νότο

Νότια Κέρκυρα
13 Δεκεμβρίου 2022 / 15:28

Σε αναζήτηση χρηματοδότησης για άμεση διόρθωση των καταστροφών των τελευταίων ημερών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Αθήνα θα μεταβεί αύριο ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης προκειμένου να επισκεφθεί το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και να ζητήσει οικονομική ενίσχυση για άμεση διόρθωση των καταστροφών των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, θα ζητήσει χρηματοδότηση για κατασκευή τοιχίων στους δρόμους που πέσανε, Άη Γιώργη, Κοτσάκια και Χλωμό προς Άη Δημήτρη καθώς και μικρά αντιπλημμυρικά.

Ο Δήμαρχος αποδίδει τις πολλές καταστροφές που αφήνει πίσω της η παραμικρή κακοκαιρία στην περιοχή, στη “χρόνια αδιαφορία της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας”. 
Αποτέλεσμα της τελευταίας βροχής είναι η καταστροφή σε αρκετά σημεία του παραλιακού δρόμου στον Άη Γιώργη Αργυράδων, στο δρόμου που συνδέει το Χλωμό με τα Κοτσάκια και τη Μεσογγή με τον Πετρετή.

Επίσης πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά διάφορες περιοχές της Νότιας Κέρκυρας όπως η περιοχή της Μεσογγής και η περιοχή του Άη Γιώργη Αργυράδων.

Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται και η περιοχή του Χλωμού από όπου τα νερά πλέον δεν βρίσκουν διέξοδο προς τη θάλασσα εξαιτίας των παρεμβάσεων αυθαίρετων κατασκευών. Το πρόβλημα ξεπερνά τις δυνατότητες του Δήμου τόσο σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις που χρειάζονται άμεσα όσο και σε ότι αφορά ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τη μόνιμη επίλυση.


Πηγή: ertnews.gr