Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη

Απεργία
13 Δεκεμβρίου 2022 / 13:22

«Δάσκαλοι και καθηγητές δίνουμε τη μάχη για να μπορούμε να ζούμε από τον μισθό μας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην πανελλαδική απεργία της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ , συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας, απευθύνοντας κάλεσμα για τη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Γενικά Λύκεια .

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων αναφέρουν: 

«Την Πέμπτη 15 του Δεκέμβρη κλείνουμε τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!!
Η θέση κάθε εκπαιδευτικού είναι στην  Απεργία!
Δεν ανεχόμαστε έναν ακόμη προϋπολογισμό πείνας για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ένδειας για τη λειτουργία των σχολείων που ταυτόχρονα χαρίζει απλόχερα δεκάδες δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Μπαίνουμε όλοι στη μάχη γιατί δεν πάει άλλο! 12 χρόνια οι κυβερνήσεις μας έχουν κόψει 6 μισθούς. Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς!
Απεργούμε όλοι γιατί δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Τα 737 ευρώ των νεοδιόριστων μοιάζουν χαρτζιλίκι και η μονιμοποίηση μπαίνει στον πάγο, γιατί θέλουν να φτιάξουν εκπαιδευτικό σκυφτό και φθηνό για το κράτος τους.
Απεργούμε γιατί κρατάνε ακόμα σε ομηρία χιλιάδες αναπληρωτές και δεν εξισώνουν τα δικαιώματά τους με αυτά των μονίμων. Έτσι, δε δικαιούνται να αρρωστήσουν πάνω από 15 μέρες, κάθε φορά που παίρνουν άδεια, χάνουν χρήματα, ενώ οι αναπληρώτριες εξαιρέθηκαν από την 9μηνη άδεια ανατροφής και οι άντρες αναπληρωτές δεν τη δικαιούνται καν!
Κανένα σχολείο ανοιχτό!  Διεκδικούμε όλοι μαζί εδώ και τώρα να μπει το δώρο Χριστουγέννων!
Διεκδικούμε με τον αγώνα μας τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δεν αποδεχόμαστε να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά μας έξοδα εξαιτίας της ακρίβειας, να δυσκολευόμαστε να μετακινηθούμε από και προς το σχολείο, να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε 350 - 500 ευρώ για σπίτια – αποθήκες. Όταν δεν μπορούμε να καταβάλλουμε τεράστια ποσά, ως δίδακτρα, για τα περιβόητα "προσόντα".
Απεργούμε γιατί διεκδικούμε την αναβάθμιση του παιδαγωγικού μας ρόλου σε ένα σχολείο σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν που να καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.
Για όλα αυτά δίνουμε τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την ανάπτυξη του 3%, την αύξηση των φορολογικών εσόδων και διατυμπανίζει τα δεκάδες δις που δίνει στις μεγάλες εταιρείες και σε δαπάνες ιμπεριαλιστικών πολέμων».