Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την υπογεννητικότητα στην Ιόνιο Βουλή

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την υπογεννητικότητα στην Ιόνιο Βουλή

Φώτο από την ημερίδα "Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα αλλά και στην Κέρκυρα", που διεξήχθη στην Ιόνιο Βουλή

Έχει μεγάλη σημασία η αφύπνιση της κοινωνίας, καθώς και να αμβλύνουμε τις όποιες συνέπειες προκύπτουν από τη γήρανση του πληθυσμού

13
Δεκεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα : «Υπογεννητικότητα στην Ελλάδα αλλά και στην Κέρκυρα» που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου, στην Ιόνιο Βουλή. Όπως τόνισε και ο Αγγελος Σπύρου: «Δεν είναι μόνο επιστημονικό και κοινωνικό το ζήτημα, είναι και βαθιά πολιτικό. Χρειάζονται πολιτικές δημιουργίας ευνοϊκού περιβάλλοντος και ουσιαστικής ενίσχυσης των νέων ζευγαριών για τη δημιουργία οικογένειας, από το πρώτο παιδί. Σήμερα υπάρχει ένας έντονα καθοδικός ρυθμός μείωσης του πληθυσμού, μια ανατροπή σε σχέση με το παρελθόν για τη δημιουργία πολυμελούς οικογένειας.

Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να γίνουν γονείς σε μεγαλύτερες ηλικίες και να φέρουν στον κόσμο ένα ή δύο παιδιά. Χρειάζεται, γι’ αυτό το λόγο ανάμεσα σε πολλούς άλλους, να ακουστεί η φωνή της δικής μας γενιάς, τα δικά μας θέλω, οι ανησυχίες μας.

Η νεολαία, οι νέοι άνθρωποι, η δημιουργική ηλικία, πρέπει να έχει δυνατή φωνή.
Έχει μεγάλη σημασία η αφύπνιση της κοινωνίας, καθώς και να αμβλύνουμε τις οποίες συνέπειες προκύπτουν από τη γήρανση του πληθυσμού!»

Καλεσμένοι ήταν οι:

Γιώργος Δασκαλάκης, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, Βύρων Κοτζαμάνης καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και τέλος η Αθανασοπούλου Γιάννα, Δρ δημογραφίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε η Αλίκη Κατσαρού.ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ