Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία του συνόλου ξύλινων πνευστών της Φ.Ε. Μάντζαρος, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου

Φιλαρμονική Μάντζαρος
10 Δεκεμβρίου 2022 / 10:39

Μεταξύ άλλων στη συναυλία, παιανίστηκαν, το απολυτίκιο του Αγίου Σπυρίδωνα και τα Κερκυραϊκά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της «Φιλαρμονικής Εταιρείας Μαντζαρος», πραγματοποίησε συναυλία το πρωί της Παρασκευής 9/12, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου, επ’ αφορμή της ετήσιας εορτής που πραγματοποιεί για να τιμήσει  τον πολιούχο του τόπου μας Άγιο Σπυρίδωνα.



Η γιορτή αυτή αποτελεί μια μακρά παράδοση του Δικηγορικού Συλλόγου, όπου παρίστανται δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικοί γραμματείς, στην οποίαν προσφέρονται παραδοσιακοί λουκουμάδες και ποτά και ανταλλάσσονται ευχές για τη γιορτή του Αγίου και τις γιορτές των Χριστουγέννων.




Στη συναυλία υπήρξε σύμπραξη με Δικηγόρους, οι οποίοι ασκούνται σε μουσικά όργανα, στη μουσική σύνθεση η στη φωνή. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν με σόλο Φλάουτο η Δικηγόρος Κατερίνα Ανδριώτη, με σόλο Βιολοντσέλο ο Δικηγόρος Σπύρος Παπαδόπουλος και με σόλο φωνή ο Δικηγόρος Κωνσταντίνος Χειρδάρης, του οποίου ερμηνεύτηκε και μια μουσική σύνθεση.  Μεταξύ άλλων δε στη συναυλία, παιανιστηκαν το απολυτίκιο του Αγίου Σπυρίδωνα και τα Κερκυραϊκά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων.



Φέτος εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά συνεργασία της ΦΕΜ και του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ από τον Πρόεδρο του ΔΣΚ κ. Γιάννη Κοντό, σε ένδειξη ευχαριστίας, παραδόθηκαν προς τον παριστάμενο Πρόεδρο της «Μάντζαρος» κ. Ιωάννη Τριβιζά κάποια συμβολικά δώρα, αλληλοευχόμενοι αμφότεροι «και του χρόνου».