Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ. Καρδόνας: Δουλέψαμε πολύ, είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ - ΝΑΟΚ
07 Δεκεμβρίου 2022 / 15:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών ξεκινάει την Κυριακή για τον ΝΑΟΚ, όπου στις 4μ.μ. εδώ στο κολυμβητήριο «Σπ. Γιαννιώτης» θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό Νικαίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών ξεκινάει την Κυριακή για τον ΝΑΟΚ, όπου στις 4μ.μ. εδώ στο κολυμβητήριο «Σπ. Γιαννιώτης» θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό Νικαίας. Λίγο πριν τη «σέντρα» είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον προπονητή της ομάδας (παλιά της δόξα, όπως και της Εθνικής) Σπύρο Καρδόνα, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, δουλεύουν σκληρά σε όλα τα επίπεδα ώστε το τμήμα πόλο να είναι μόνιμα «στον αφρό».

Για την πρεμιέρα, τις μεταγραφικές κινήσεις, τα προβλήματα και τους στόχους μίλησε αποκλειστικά στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.   

Πρεμιέρα την Κυριακή με Ιωνικό, πως είναι η φετινή ομάδα;

Ενισχυθήκαμε στις μεταγραφές, ήλθαν οι τρεις νέοι παίκτες, προπονήθηκαν με την ομάδα και αυτό είναι θετικό, ενώ πήγαμε και ένα τριήμερο στην Πάτρα για φιλικούς αγώνες, παίξαμε 2 με τον ΝΕ Πατρών και έναν με τον ΝΟ Πατρών και είχαμε πολύ καλή εικόνα. Υπήρξε μεγάλη διάθεση των παιδιών στην προετοιμασία, μας αποσυντόνισε κάπως το κλείσιμο του κολυμβητηρίου, δεν είμαστε όπως θέλαμε στο 100%, αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε καλύτεροι, έχουμε και την πείρα, σε σχέση με πέρσι που προερχόμαστε από τη Β΄ Εθνική. Δουλέψαμε πολύ και βελτιώσαμε τη φυσική κατάσταση μας, την τεχνική, την τακτική, ενώ η προσθήκη των τριών νέων παικτών, με παραστάσεις στην Α1 θα βοηθήσει.   

Έχουμε εδώ και τον Ζαχ. Τάτα φέτος στις προπονήσεις καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των παικτών.

Σε σχέση με πέρσι σε τι διαφέρει η ομάδα;

Φέτος  υπάρχει ένα εξαιρετικό κλίμα από την αρχή, υπάρχει άμεση ενσωμάτωση και προσαρμογή των παιδιών που ήλθαν με μεταγραφή, μεγάλη θέληση από όλους και το βλέπουμε στις προπονήσεις, γίναμε οικογένεια. Θεωρώ ότι βρίσκοντας αγωνιστικά και την ομοιογένεια μας, θα γινόμαστε καλύτεροι από παιγνίδι σε παιγνίδι, θα έχουμε διαφορά φέτος που δουλέψαμε.   

Υπάρχουν  προβλήματα και ποια είναι;

Πρόβλημα θα έλεγα έχουμε στη θέση του τερματοφύλακα αφού ο Μιχ. Κούστας μετά τον περσινό του τραυματισμό ξεκίνησε προπονήσεις, αλλά δεν μπορεί ακόμη να αγωνιστεί, έχουμε δυο νέα παιδιά στη θέση (Καψοκαβάδη, Ασημόπουλο), είναι μαθητές με υποχρεώσεις και δεν μπορούν να ακολουθήσουν όλο το προπονητικό πρόγραμμα, ώστε να προετοιμαστούν όπως θα επιθυμούσαμε. Ακόμα 5 παίκτες προπονούνται μόνοι τους, οι τρεις μεταγραφές από τις οποίες οι δυο μένουν στο Βόλο, ο 3ος στην Αθήνα, όπως και ο Κούστας (είναι φοιτητής) και ο Γρ. Κουλούρης που μένει Αθήνα. Θα έλθουν βέβαια για τα Χριστούγεννα να δουλέψουμε όλοι μαζί, αλλά το καλύτερο θα ήταν όλοι να έμεναν εδώ.    

Πως βλέπετε το πρωτάθλημα, τι μπορεί να περιμένουμε από τον ΝΑΟΚ;

Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα, με τρεις ομάδες που θεωρώ ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο Ιωνικό, Άρη και ΟΦΘ και εκτός του Κούστα και ο Τάτας θα λείψει στην αρχή λόγω τιμωρίας από περσινό ματς. Είμαστε σε δύσκολο Όμιλο, αλλά θα παλέψουμε κάθε παιγνίδι και θα επιδιώξουμε την παραμονή όσο γίνεται γρηγορότερα. Από τις 8 ομάδες, τέσσερις παίζουν για άνοδο σε πλέι οφ, η 5η και η 6η μένουν στην κατηγορία, ενώ 7η και 8η παίζουν σε πλέι άουτ.

Βάλατε ένα στόχο πριν λίγα χρόνια να ανέβει ψηλότερα ο ΝΑΟΚ με δικά του παιδιά και σε μεγάλο βαθμό το έχει επιτύχει, στο εγγύς μέλλον τι στοχεύετε;

Θέλουμε να προωθήσουμε και άλλα νέα παιδιά που θα μπουν στην ομάδα, αν μπορούσαμε να είχαμε εξ ολοκλήρου την ομάδα εδώ στο νησί και να δουλεύουμε όλοι μαζί, σίγουρα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Όμως συνεχίζουμε να επενδύουμε στα νέα δικά μας παιδιά, με στόχο αρχικά την εδραίωση στην Α2 και γιατί όχι να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο.

Είναι «ακριβό σπορ» το πόλο για μια ομάδα από την Κέρκυρα, αφού τα έξοδα των μετακινήσεων είναι τεράστια. Πως το διαχειριζόσαστε;

Το Δ.Σ. του Ομίλου βοηθάει πάρα πολύ, ενώ υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που με πινακίδες στο γήπεδο και κάποιες άλλες ενισχύσεις βοηθάνε το τμήμα. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, γιατί χωρίς τη στήριξη του Δ.Σ. και των φίλων της ομάδας δεν θα πετυχαίναμε κάτι.

 

Ο ΝΑΟΚ είναι τεράστιο κομμάτι, με μεγάλες διακρίσεις, από την αθλητική ιστορία του τόπου, το πόλο είναι ένα τμήμα του, που αγαπάνε ιδιαίτερα οι Κερκυραίοι και έχοντας από φέτος στην Α2 και γυναικείο τμήμα, πρέπει να αγκαλιαστεί περισσότερο. Και από τον κόσμο που πρέπει ηθικά να σταθεί δίπλα, αλλά και από τις επιχειρήσεις που οικονομικά μπορούν αν βοηθήσουν. Η προσπάθεια και τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων μας κάνουν υπερήφανους, όλοι πρέπει να σταθούμε δίπλα τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια