Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έβρεξε πρόστιμα 1740€ στα σωματεία από την ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ - ΤΟΠΙΚΑ
06 Δεκεμβρίου 2022 / 17:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι χρηματικές ποινές με τις οποίες κάθε εβδομάδα τιμωρούνται οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι απίστευτες, αρκεί να αναφέρουμε ότι έχουν φτάσει τα πρόστιμα που επιβάλλει η Ένωση να ξεπερνούν την εβδομάδα και τα 1500€.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι χρηματικές ποινές με τις οποίες κάθε εβδομάδα τιμωρούνται οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι απίστευτες, αρκεί να αναφέρουμε ότι έχουν φτάσει τα πρόστιμα που επιβάλλει η Ένωση να ξεπερνούν την εβδομάδα και τα 1500€. Και η Ένωση δεν κάνει τίποτε περισσότερο παρά να εφαρμόσει τον ΚΑΠ και τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, με τα σωματεία να είναι αυτά που «κάνουν παραβάσεις» είτε από ανάγκη είτε από διοικητικά λάθη.

Μεγάλο αγκάθι η έλλειψη προπονητών σε πολλά σωματεία, με αποτέλεσμα σε κάθε ματς που δεν έχουν πιστοποιημένο προπονητή το πρόστιμο να είναι 100€, ενώ το ίδιο είναι και για τις ομάδες υποδομών (Κ-12, Κ-14, Κ-16). Φυσικά κάθε σωματείο έχει τους δικούς του λόγους, είτε να μην προσλάβει προπονητή εν γνώσει του, είτε να μην μπορεί οικονομικά να το κάνει.

Επίσης τελευταία παρατηρήθηκε η επιβολή προστίμων σε σωματεία που δεν πήγαν να αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν  και όχι απλά μηδενίζονται και τους αφαιρούνται βαθμοί, αλλά τρώνε πρόστιμο και για την μη προσέλευση τους, αλλά και αποζημιώνουν τον αντίπαλο που τους περίμενε στο γήπεδο αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Στην τελευταία ανακοίνωση της Πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΚ, έχουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα προστίμων. Για την έλλειψη προπονητή τιμωρήθηκαν ο ΠΑΟ Κορακιάνας, ο  Μ. Αλέξανδρος, ο Αστέρας Σπαρτύλα, ο ΑΟ Βασιλάτικα, ο Κεραυνός Δραγωτινών, ο Ηρακλής Αγ. Δέκα, ο Ορφέας (Κ-14), η ΑΕ Λευκίμμης (Κ-16) με πρόστιμο 100€ κάθε ομάδα. Επίσης ο

Κερ. Αγ. Νικολάου με 200€ για έλλειψη προπονητή την 3η και την 5η αγωνιστική, ο Θιναλιακός με 300€ για έλλειψη προπονητή στις ομάδες ανδρών, Κ-16, Κ-14, συνολικά 1300€ για το θέμα προπονητή πρέπει να πληρώσουν στην Ένωση.

Επίσης  ο ΠΑΟΚ/Αστέρας Λιαπάδων Κ-14 100€ γιατί δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και 80€ στο αντίπαλο σωματείο που δεν ενημερώθηκε έγκαιρα και πήγε στο γήπεδο.  Ακόμα η ΑΕ Κανονιού 2 (Κ-14) πρόστιμο 150€ γιατί δεν κατέβηκε να αγωνιστεί και δεν ειδοποίησε. Σύνολο από την μη κάθοδο σε αγώνα 330€. Αν δε υπολογίσουμε άλλα 110€ πρόστιμα που επιβλήθηκαν με βάση την ανακοίνωση της ΕΠΣΚ, είχαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Πειθαρχικής επιτροπής συνολικά πρόστιμα 1.740€ στα ερασιτεχνικά σωματεία. Φυσικά έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Το ερώτημα είναι, γιατί από τα παραπάνω σωματεία κάποια δεν φροντίζουν ώστε να πάρουν προπονητή, μάλιστα θα μπορούσε να καλύψει και τις ανάγκες των υποδομών, θεωρώ ότι σε αυτή την περίπτωση με την ανοχή της Ένωσης. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι προπονητές και ίσως μια συνεργασία ΕΠΣΚ με Σύνδεσμο Προπονητών να έδινε κάποιες λύσεις.

Σε όλα αυτά υπάρχει και μια θετική πλευρά που έχει να κάνει με τις διαγωνιζόμενες ομάδες, με τους ποδοσφαιριστές και την αθλητική παιδεία που πλέον έχουν. Ελάχιστες είναι οι αποβολές, οι περισσότερες με 2η κίτρινη κάρτα, ελάχιστα τα πρόστιμα γι αυτό, αλλά πολύ περισσότερο αξία έχει ο σεβασμός των ποδοσφαιριστών στους αντιπάλους και οι συμπεριφορές. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια