Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα ευχαριστώ του Αλκίνοου για τους αγώνες Άρσης Βαρών​​​​​​​

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ – ΑΛΚΙΝΟΟΣ
06 Δεκεμβρίου 2022 / 17:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σπουδαίο γεγονός στο νησί οι αγώνες άρσης βαρών Επιλέκτων αθλητών Ανδρών και Γυναικών που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ΑΣ Αλκίνοο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σπουδαίο γεγονός στο νησί οι αγώνες άρσης βαρών Επιλέκτων αθλητών Ανδρών και Γυναικών που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ΑΣ Αλκίνοο Κέρκυρας και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. Η παρουσία 40 αθλητών-τριων από όλη την Ελλάδα, οι επιδόσεις, αλλά και η άριστη διοργάνωση άφησε τους πάντες ευχαριστημένους στο νησί μας, που πρώτη φορά είχε την ευκαιρία να δει τέτοιους αγώνες. Για να γίνει μια τέτοια διοργάνωση δούλεψαν και την στήριξαν πολλοί. Ο ΑΣ Αλκίνοος με δελτίο τύπου ενημερώνει και ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθούν στο νησί μας τέτοιοι αγώνες. Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε ότι ο Ηρακλής Ροδίτης πρόεδρος, προπονητής και ψυχή  του Αλκίνοου και μέλος της Ομοσπονδίας, ήταν η αιτία να γίνουν αυτοί οι αγώνες, χωρίς αυτόν τίποτε δεν θα είχε ξεκινήσει.

Το δελτίο τύπου

Στις 3 Δεκεμβρίου 2022 ένας μικρός σύλλογος στην Κέρκυρα απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί και να υπερασπιστεί τα ιδεώδη και τις αξίες του αθλητισμού, παράγοντας έργο με προδιαγραφές μεγάλων απαιτήσεων, με την ανάλογη στήριξη βέβαια. Η υλοποίηση του αγώνα ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ έγινε και πέτυχε χάρις στις προσπάθειες και τη συνεργασία πολλών ανθρώπων και φορέων. Θα αναφερθώ αναλυτικά σε όλους και τους ευχαριστούμε που στάθηκαν  δίπλα μας και μας εμπιστεύτηκαν.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών που ενέταξε τους αγώνες στον αγωνιστικό σχεδιασμό της, έτσι μπορούσαμε να έχουμε μια αρχή να ξεκινήσουμε. Ευχαριστώ τον κ. Τάσο Λάγκα, πρώην Πρόεδρο της ΕΟΑΒ και την νυν Πρόεδρο κα Φωτεινή Ζαγκλιβέρη, την ταμία κα Φίλιππα Κοχλιαρίδου και ξεχωριστά τον κ. Φώτη Καϋμενάκη, ειδικό Γραμματέα της ΕΟΑΒ και εκπρόσωπο του αθλήματος στο Δ.Σ. της Ε.Ο.Ε. που μας στήριξε και στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε. Δεν ξεχνώ και το προσωπικό της Ομοσπονδίας που πάντα στηρίζει κάθε αγώνα και δίνει λύσεις στα δύσκολα και στα εύκολα.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφερειάρχη κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά και κ. Αλέξανδρο Αλεξάκη που χρηματοδότησαν αυτήν την εκδήλωση καθώς και το γραφείο αθλητισμού της Περιφέρειας.

Το Ε.Α.Κ.Κ. και τον Πρόεδρο κ. Σταμάτη Λυκούρη για την παραχώρηση του χώρου για δυο μέρες ώστε να μπορέσουμε να στήσουμε όλες τις κατασκευές που χρειαζόταν ώστε ο αγώνας να είναι αντάξιος ενός Ολυμπιακού αθλήματος με ιστορικές καταβολές.

Τους υποστηρικτές μας

Την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Κέρκυρας και την Ένωση Παλιών Προσκόπων… ειδική μνεία στον Έφορο Οικονομικών Θεόδωρο Κοντζιάλη για την οργάνωση της βραδιάς και το μαγείρεμα της Κερκυραϊκής σπεσιαλιτέ Παστιτσάδας.

Την κα Ελισσώ Νταλή, μέτζο σοπράνο, που τραγούδησε a capella τον Εθνικό ύμνο υπό την καθοδήγηση της κας Ρόζας Πουλημένου και τη συνεργασία του Ιόνιου Ωδείου.

Την εταιρεία MASTORAS Medical Service που μας παρείχε ασθενοφόρο για όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Τον ιατρό αγώνων κ. Χατζηδάκη Αντώνιο, ειδικό παθολόγο που αγόγγυστα παρείχε τις υπηρεσίες του σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Τους χορηγούς μας που πίστεψαν σε εμάς και βοήθησαν οικονομικά ώστε να υλοποιηθούν όλες οι ανάγκες του αγώνα.

Την εταιρεία Τζάμια Σουέρεφ και ειδικά τον αθλητή του συλλόγου Σπύρο Σουέρεφ

Την εταιρεία Χρωμομετάλ του Ν. Κολοβού,  τις Αστικές Συγκοινωνίες Κέρκυρας, την Dennis Corfiot του κ. Χαλικιά, το Βιβλιοπωλείο Μεταίχμιο στη Γαρίτσα, την εταιρεία EOS VILLA, την εταιρεία κρέατος ΛΑΥΡΑΝΟΣ, την Catering Dolce, την ταβέρνα Κερασιά, την Cava Tzortzatos, το  S/M Diellas, το πρατήριο Shell του κ. Ματζούκου και τους φίλους του αθλήματος Καυκιά Ιωάννη, Μάνεση Σπύρο και Νίκο Μοναστηριώτη.

Τους χορηγούς επικοινωνίας που ήταν δίπλα μας και διέδωσαν το άθλημα σε όλο το νησί. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια