Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διδακτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας στο «Ελαιοτριβείο – μουσείο της οικογένειας Μαυρούδη»

1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας
29 Nov 2022 / 15:30

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ελαιοτριβείου αλλά και στο μουσείο ελιάς που διαθέτει η επιχείρηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 22 Νοεμβρίου 2022 οι Τομείς Οικονομίας, Διοίκησης και Τουρισμού των τάξεων Β΄ και Γ΄ του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πολυβραβευμένο ελαιοτριβείο της οικογένειας Μαυρούδη στα Βραγκανιώτικα Κέρκυρας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ελαιοτριβείου αλλά και στο μουσείο ελιάς που διαθέτει η επιχείρηση. Το μουσείο περιλαμβάνει μια έκθεση αντικειμένων από όλες τις φάσεις που πέρασε τεχνολογικά η έκθλιψη, άλεση και παραγωγή ελαιολάδου.

Στεγάζεται σε ένα κτίριο όπου κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο σε μια άψογη αρχιτεκτονική. Παραπλεύρως λειτουργεί μια αντιπροσωπευτική έκθεση των τυποποιημένων παραγόμενων προϊόντων τα οποία εξάγονται στην Ευρώπη, Αμερική και Κίνα αποσπώντας πολλά βραβεία ποιότητας και καινοτομίας.

Οι καθηγήτριες του Τομέα Ελένη Αραβαντινού, Σοφία Γεωργιάδου και Ιωάννα Σακαγιάννη ευχαριστούν την οικογένεια Μαυρούδη για τη θερμή υποδοχή και λεπτομερή ξενάγηση σε όλους τους χώρους της επιχείρησης καθώς, επίσης, και τους μαθητές/τριες για το ήθος και την ευγένεια που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης.