Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με νέα συνεδρίαση για τη ΔΕΥΑΚ θα επανέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας

ΔΕΥΑΚ
29 Nov 2022 / 13:37

Συμφωνήθηκε να προσκομιστούν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τεράστια προβλήματα της ΔΕΥΑΚ σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο απασχόλησαν ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας.
Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα είχε πραγματοποιηθεί ξανά μια πολύωρη συνεδρίαση τον περασμένο Ιούλιο.  

Η μονοθεματική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος τριών παρατάξεων και συγκεκριμένα των "Κέρκυρα να ζεις", "Πρώτα η Κέρκυρα" και "Κερκυραϊκή Αναγέννηση" με εισηγητές τους επικεφαλής Γιάννη Τρεπεκλή, Γιώργο Καλούδη και Χρύσανθο Σαρλή αντίστοιχα. 
 
Σε μια συζήτηση που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, αναπτύχθηκαν οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων, έγινε και πάλι αναφορά στην πορεία της κακοδαιμονίας της διαδημοτικής -πλέον- επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης.
Από τους δημοτικούς συμβούλους εκφράστηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή, ενόψει και του μεγάλου έργου των φραγμάτων που υπόσχεται να λύσει επιτέλους το υδρευτικό πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες την "ναυαρχίδα του Τουρισμού". 

Ωστόσο η συζήτηση δεν κατέληξε στη λήψη απόφασης, συμφωνήθηκε όμως, κατόπιν και της πρότασης του Γιώργου Καλούδη, να προσκομιστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναλυτικά οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να επανέλθει σύντομα με μια ακόμα συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, οι οποίοι έχουν εκφραστεί ανοικτά υπέρ της διάσπασης της διαδημοτικής επιχείρησης, δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ