Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του Ikos στη Δασιά

ΚΚΕ
28 Nov 2022 / 14:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και της Κομματικής Οργάνωσης Κατασκευών Κέρκυρας

πραγματοποίησε περιοδεία στο εργοτάξιο του ΙΚΟS Odisia (πρώην Club Med) στην Δασιά με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του κόμματος και περιφερειακή σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
 
Με το Ριζοσπάστη και το «ΚΑΛΕΣΜΑ» της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ έγινε ζωντανή συζήτηση με οικοδόμους και μηχανικούς σχετικά με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και γενικότερα τα προβλήματα που απασχολούν και πνίγουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Προβληματισμός υπήρξε για το ποια είναι η διέξοδος από αυτή την κατάσταση για το αν αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι αναπόφευκτα. Με ενδιαφέρον έγινε συζήτηση σχετικά με τη διέξοδο της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για το πως ο εργάτης θα οργανώσει τον αγώνα του για να διεκδικήσει άμεσες αλλά και οριστικές λύσεις. Τονίστηκε ότι χρειάζεται η οργάνωση στα σωματεία, η μαζικοποίησή τους ώστε στους καθημερινούς αγώνες να γίνει ο εργάτης πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
 
Αναδείχθηκε η μεγάλη αντίφαση του ότι ενώ οι οικοδόμοι με τον ιδρώτα τους χτίζουν αυτή την τεράστια και υπερπολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα, όταν αυτή τελικά ολοκληρωθεί, αυτοί που την έχτισαν το πολύ πολύ να περνάνε απ’ έξω. Τα μηχανήματα, τα σίδερα, τα τσιμέντα, τα τούβλα και το ατσάλι απλά θα έστεκαν αναξιοποίητα και «νεκρά» στο έδαφος αν δεν υπήρχε η εργατική δύναμη για να τους δώσει «ζωντάνια», για να οικοδομηθούν αυτά τα μεγαθήρια. Από όλα αυτά όμως τελικά κερδίζουν μία χούφτα καπιταλιστές, πάντα με τις πλάτες και τη χρηματοδότηση των κυβερνήσεων αλλά και των Τοπικών Αρχών που πραγματικά τους προσφέρουν «γη και ύδωρ».
 
Τέλος, με την παρουσία του το κλιμάκιο κάλεσε τους εργαζομένους στο εργοτάξιο σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ κόντρα στην μοιρολατρία, την αναμονή, την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Γιατί όπως ειπώθηκε από έναν εργάτη «Μας θέλουν συγχρόνους σκλάβους αλλά εμείς θα το ανατρέψουμε!»