Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έργο ύδρευσης Κέρκυρας: Από την ΔΕΥΑΚ και μόνο η διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής

Έργο ύδρευσης
28 Nov 2022 / 14:05

Υδραίου: «Ο εργολάβος δεν έχει λόγο στη διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την ΔΕΥΑΚ και μόνο θα καθοριστεί η τιμολογιακή πολιτική για τους λογαριασμούς του νερού που θα πληρώνουν οι δημότες.

Αυτό επισήμανε στην «Ε» η Δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ενόψει του μεγάλου έργου ύδρευσης της Κέρκυρας μέσω ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 146 εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο εργολάβος δεν έχει λόγο στη διαμόρφωση της τιμολογιακής πολιτικής. Εννοείται πως όχι. Αλλοίμονο μας. Θα καθοριστεί από την ΔΕΥΑΚ. Είναι δική μας πολιτική. Ο ανάδοχος δεν έχει να κάνει με το τιμολόγιο το δικό μας», επισήμανε η κ. Υδραίου. Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ειδική μεικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας για την ΔΕΥΑΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, στη Συνεδριακή Αίθουσα «ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ» (Παλαιόπολη Μον–Ρεπό).

Δημοτικό Συμβούλιο

Ειδικότερα το Σώμα συνέρχεται σε ειδική συνεδρίαση για την λήψη απόφασης «για την τραγική οικονομική και διοικητική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ».

Εισηγητές του θέματος είναι οι επικεφαλής των Παρατάξεων «Κέρκυρα να Ζεις» Ιωάννης Τρεπεκλής, «Πρώτα η Κέρκυρα» Γιώργιος Καλούδης και «Κερκυραϊκή Αναγέννηση» Χρύσανθος Σαρλής.

Έρχεται ο διαγωνισμός

Υπενθυμίζεται μετά και την έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκινά στο αμέσως προσεχές διάστημα τον διεθνή διαγωνισμό για το έργο κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης της Ύδρευσης Κέρκυρας μέσω ΣΔΙΤ. Το έργο προβλέπει: – την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των φραγμάτων Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας με τα έργα προσαγωγής νερού και τα λοιπά συνοδά τεχνικά έργα. – την κατασκευή λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων καθαρισμού νερού Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας. – την λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσης Αποσκλήρυνσης νερού Χρυσηίδας. – την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση εξωτερικών δικτύων 212 χιλιομέτρων, δεξαμενών και αντλιοστασίων. – και τα σχετικά έργα οδοποιΐας και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το έργο έχει χρόνο κατασκευής δυόμιση ετών, ενάμιση έτος πλήρωση και δοκιμαστική λειτουργία και 26 έτη λειτουργίας. Η διαχείριση, η συντήρηση, η λειτουργία, οι επισκευές και η ευθύνη για κάθε ζημιά ή βλάβη αλλά και η αποκατάστασή τους, όπως και η ευθύνη καλής λειτουργίας του έργου θα βαρύνει επί 27 έτη την επενδύτρια εταιρεία και εν συνεχεία θα αποδοθεί αυτοδίκαια στην Επιχείρηση Ύδρευσης των δήμων της Κέρκυρας που θα υφίσταται τότε.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ