Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας σε «θερμή» υποδοχή της Υπ. Παιδείας

ΕΛΜΕ
28 Nov 2022 / 12:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε συγκέντρωση στο Μαράσλειο, όπου η Υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου

καλεί η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το 4ο Λύκειο Κέρκυρας, το οποίο θα εγκαινιάσει και επισήμως η Νίκη Κεραμέως.  
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, έχει προκηρυχθεί από την ΟΛΜΕ στασή εργασίας 8-11 πμ.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ: 
 
Χρειάζεται πολύ θράσος από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης να έρχονται για να εγκαινιάζουν σχολεία, τα οποία θα έπρεπε να είναι έτοιμα πολλά χρόνια πριν. Επί της ουσίας έρχονται να κάνουν φιέστες σε ένα παλιό «νέο» κτήριο που χτιζόταν για πάνω από 15 χρόνια!

Ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι το κάνουν αυτό σε μια περιοχή σαν την Κέρκυρα, όπου τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα ενώ κάποια είναι απολύτως ακατάλληλα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Να μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν ένα μήνα, δεν πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα στα σχολεία της Κέρκυρας εξαιτίας μιας απλής βροχής και του τι θα μπορούσε να προκαλέσει στα ήδη επιβαρυμένα κτίρια. Η άσχημη κατάσταση στις σχολικές υποδομές στο νησί μας είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης  στην εκπαίδευση, τόσο από αυτήν, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αλλά εκεί που το Υπουργείο Παιδείας ξεπερνάει κάθε όσιο, είναι ότι έρχεται στην Κέρκυρα για εγκαίνια σχολείων, ενώ λίγο καιρό πριν έχει σύρει για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια επειδή αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για κατηγοριοποίηση σχολείων μαθητών κι εκπαιδευτικών. Επειδή, οι εκπαιδευτικοί δε θέλουν να μετατραπεί το σχολείο σε θέρετρο επιχειρηματικών συναλλαγών, σε σχολείο της αγοράς, σε σχολείο αυταρχικό αντιδημοκρατικό, όπου το μόνο που ενδιαφέρει είναι οι δείκτες και οι στόχοι.

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους.

Την ίδια ώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα «βουνό» υποχρεώσεων, λογαριασμών, ενώ οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Με τον μισθό να εξανεμίζεται μέσα σε λίγες μέρες και με την κυβέρνηση να μας καλεί σε υπομονή για μία ακόμη φορά και σε διπλά πουλόβερ μέσα στα σπίτια μας εν έτη 2022!! Οι γονείς και οι μαθητές ανησυχούν, όπως και εμείς για το αύριο.

Η Υπουργός Παιδείας, έρχεται στην Κέρκυρα, ως εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει γονατίσει τους εργαζόμενους. Δε δίνουμε άλλο χρόνο στη Κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας. Δε περιμένουμε κανένα σωτήρα, κανένα Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας.
Διεκδικούμε ένα σχολείο που να αντιστοιχεί στις ανάγκες του 21ου αιώνα, προσανατολισμένο στην ολόπλευρη μορφωτική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι για λίγους.