Τι απαντά ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός που συνελήφθη, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Τι απαντά ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός που συνελήφθη, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

«Δήθεν δεν επέδειξα την ταυτότητά μου...»

24
Νοεμβρίου / 2022

ΑΘΗΝΑ.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, την 24-11-2022, ανέφερε ότι η προσαγωγή και παραμονή του Κερκυραίου φωτοειδησεογράφου Νίκου Πηλού, επί 8 και πλέον ώρες στη Γ.Α.Δ.Α. οφείλεται δήθεν στο ότι «δεν επέδειξε την ταυτότητά του».
 
Μετά την απάντηση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Νίκος Πηλός δηλώνει: «Πιθανότατα, ο κ. Οικονόμου διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αφού, τόσο κατά την αρχική «δέσμευσή» μου όσο και κατά την προσαγωγή μου στη Γ.Α.Δ.Α., αμέσως επέδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα αλλά και τις 2 επαγγελματικές μου ταυτότητες της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας που είναι σε ισχύ.
 
Άλλωστε, το γεγονός αυτό έχει καταγραφεί στην κατάθεση (έκθεση εξέτασης κατηγορουμένου) που οικειοθελώς έδωσα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στην οποία καταχωρούνται τα πλήρη στοιχεία του δελτίου αστυνομικής μου ταυτότητας, καθώς και το επάγγελμά μου (φωτοειδησεογράφος) το οποίο εδώ και 35 χρόνια ασκώ, τηρώντας τους κανόνες που το διέπουν».