Πρωτάθλημα Επίλεκτων στην άρση βαρών, στο ΕΑΚΚ 3/12

Πρωτάθλημα Επίλεκτων στην άρση βαρών, στο ΕΑΚΚ 3/12

Ο Ηρακλής Ροδίτης στο ΕΑΚΚ μπροστά στο πανό αναγγελίας των αγώνων  

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεθεπόμενο Σάββατο στο κλειστό του ΕΑΚΚ θα έχουμε για πρώτη φορά στο νησί μας αγώνες άρσης βαρών.

24
Νοεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεθεπόμενο Σάββατο στο κλειστό του ΕΑΚΚ θα έχουμε για πρώτη φορά στο νησί μας αγώνες άρσης βαρών. Μια ομολογουμένως ευχάριστη έκπληξη που οφείλετε στον ΑΣ Αλκίνοο και στον άνθρωπο που έφερε το άθλημα στο νησί και είναι η ψυχή του συλλόγου τον Ηρακλή Ροδίτη, ο οποίος είναι εκλεγμένο μέλος και στην Ομοσπονδία.

Θα έχουμε στο νησί μας, «Πρωτάθλημα Επίλεκτων Ανδρών-Γυναικών» που θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί. Σε αυτούς θα πάρουν μέρος τουλάχιστον 40 αθλητές εκτός Κέρκυρας.

Ζητήσαμε από το κ. Ηρακλή Ροδίτη να μας αναφέρει τι ακριβώς αγώνες θα είναι και μας είπε: «Είναι αγώνες Άρσης Βαρών της Ελληνικής Ομοσπονδίας και θα γίνουν πρώτη φορά στο νησί, με πρωτοβουλία της ΕΟΑΒ και του Αλκίνοου. Είναι αγώνες επιλέκτων που σημαίνει ότι τους επιλέγει η Τεχνική Επιτροπή από τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων».

.Για τον αριθμό των συμμετασχόντων και τις κατηγορίες μας είπε ότι: «Θα είναι περίπου 45 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, θα αγωνιστούν σε τρία γκρουπ, ένα γυναικών και δύο ανδρών».

Όσο για την παρουσία των αθλητών-τριων του Αλκίνοου και το Κερκυραϊκό χρώμα που θα έχουν μας ανέφερε: «Από τον Αλκίνοο θα συμμετέχουν, το νέο αίμα του συλλόγου η Στεφανία Μαρία Ασημοπούλου, η Ματίνα Γαρνέλη και ο Νικηφόρος Γαρνέλης και από τους παλιούς ο Γεράσιμος Φαναριώτης».

Τέλος ρωτήσαμε για τα όργανα (εξοπλισμό) που θα χρειαστούν οι αγώνες και το οικονομικό κόστος αυτών, κυρίως για τη διαμονή και σίτιση 40 τουλάχιστον ατόμων στο νησί μας και μας είπε: «Ο εξοπλισμός είναι της Ομοσπονδίας και θα έρθει από τη Θεσσαλονίκη. Για το οικονομικό η συνδρομή και χορηγία της ΠΙΝ είναι καθοριστική γιατί καλύπτει την διαμονή και τα εκτυπωτικά. Όσο για τα υπόλοιπα έξοδα διατροφή κλπ, προσπαθούμε να τα καλύψουμε με χορηγούς».

Να αναφέρουμε ότι παρών στους αγώνες θα είναι η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Θεανώ Ζαγκλιβέρη, ενώ δεν θα μπορέσει να έλθει ο Πύρρος Δήμας γιατί είναι στην Κολομβία που γίνεται το Παγκόσμιο. Την ερχόμενη Πέμπτη θα δοθεί συνέντευξη τύπου για τους αγώνες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ