Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις από την Ι. Μητρόπολη και την Φ.Ε. Μάντζαρος για τον Νικηφόρο Θεοτόκη

Νικηφόρος Θεοτόκης
22 Nov 2022 / 18:04
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη και η Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος πραγματοποιούν από κοινού και συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων για τον δάσκαλο του γένους Νικηφόρο Θεοτόκη, συνδέοντας τους δυο εμβληματικούς για τη ζωή του, τόπους, τον ιστορικό Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου πόλεως, όπου λειτουργούσε και κήρυττε και το οίκημα της ΦΕΜ, όπου γεννήθηκε.

Το πρωί στις 09:00πμ θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου πόλεως, από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, θα ακολουθήσει μικρή ομιλία από τον Εφημέριο του Ι.Ν. Πρωτοπρεσβύτερο Αθ. Κοκκινόπουλο, ενώ στη συνέχεια, παρουσία τμήματος του μουσικού σώματος της ΦΕΜ, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση σε κρύπτη, εντός του Ναού, οστών του Νικηφόρου Θεοτόκη.

Στη συνέχεια, στις 11:30πμ, στην αίθουσα τελετών της Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος (οδός Φιλαρμονικής αρ. 23), παρουσία του Σεβασμιότατου, θα πραγματοποιηθεί χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της ΦΕΜ κ. Ιωάννη Τριβιζά, θα ακολουθήσουν ομιλίες για την ιστορική διαδρομή του Νικηφόρου Θεοτόκη από τους κ.κ. Ιωάννη Πιέρρη, τ. Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας και Κωνσταντίνο Θύμη Θεολόγο - Ιστορικό, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Συνόλου Ξύλινων Πνευστών της «Μάντζαρος», υπό την διεύθυνση του αν. Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρουβά.

Από την Φιλαρμονική τόνισαν: «Η παρουσία των συμπολιτών μας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα, αφού επιχειρούμε με τις εκδηλώσεις αυτές, να φωτιστεί μια σημαντική ιστορική προσωπικότητα, όπως ο Νικηφόρος Θεοτόκης, και αυτό γίνεται συνδέοντας, για πρώτη φορά, τους τόπου γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε».
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.