Να ανακληθεί η απόφαση αναστολής του ΠΚ Αργυράδων ζητά το ΚΚΕ

Να ανακληθεί η απόφαση αναστολής του ΠΚ Αργυράδων ζητά το ΚΚΕ

«Είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή για να εξοικονομήσουν πόρους με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν την πυροπροστασία της Νότιας Κέρκυρας»

18
Νοεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων. Η απόφαση αυτή εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους όλη την περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, η οποία θα μείνει ουσιαστικά απροστάτευτη σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου κινδύνου που θα χρίζει της άμεσης παρέμβασης της Πυροσβεστικής.

Η απόφαση πάρθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με αφορμή το υπαρκτό πρόβλημα των πολύ άσχημων συνθηκών στέγασης και στάθμευσης των οχημάτων προχωράει στο άλλο άκρο κλείνοντας το σταθμό. Βέβαια αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις αλλά και οι Δημοτικές Αρχές που φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 28/05/2021 (επισυνάπτεται) που δεν απαντήθηκε ποτέ από τον αρμόδιο Υπουργό!!! Στη ερώτηση υπήρχε η εξής αναφορά: “Οι κυβερνήσεις, όλα αυτά τα χρόνια, με τη διαιώνιση της απαράδεκτης κατάστασης, στην ουσία επιδιώκουν την κατάργηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, όπως έχουν καταργήσει πολλά Πυροσβεστικά Κλιμάκια σε όλη τη χώρα μέχρι σήμερα». Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο.

Η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να εξοικονομήσουν ακόμη περισσότερους πόρους με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν την πυροπροστασία και την πολιτική προστασία της Νότιας Κέρκυρας.

Άλλωστε έχουμε πολλές αποδείξεις μέχρι τώρα. Η χρηματοδότηση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για πυροπροστασία και πολιτική προστασία, είναι μηδαμινή και εξαντλείται σε σχέδια. Για ουσιαστικά μέτρα, οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια δίνουν πενταροδεκάρες.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης. Με ευθύνη του κράτους να βρεθεί ή να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος στέγασης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο οποίος πρέπει και να ενισχυθεί για να μπορεί να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες πυροπροστασίας στο λαό της Νότιας Κέρκυρας.