Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας συνάντησε τους ακρίτες μαθητές της Ερείκουσας

1ο ΕΠΑΛ
17 Nov 2022 / 13:35

30 μαθητές με τους καθηγητές τους επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νησί της Ερείκουσας επισκέφθηκαν 30 μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους από το 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας  με κύριο σκοπό να επισκεφθούν το Δημοτικό Σχολείο.

Η  Ερείκουσα, το ακριτικότερο νησί από την πλευρά του Ιονίου πελάγους, έχει μόλις 40 κατοίκους το χειμώνα και η  ακτοπλοϊκή επικοινωνία με την Κέρκυρα δεν είναι καθημερινή.  Οι μαθητές του τομέα Μηχανολογίας της Β΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας επέλεξαν την Ερείκουσα, όπου διδάχτηκαν για την ζωή στο νησί και την ιστορία του τόπου.

Οι δύο μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ανέμεναν με μεγάλη χαρά τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το ομαδικό  παιχνίδι και την επικοινωνία με μεγαλύτερα παιδιά. Σημαντική ήταν και σύνδεση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, καθώς γνώρισαν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων ενός ακριτικού νησιού και προβληματίστηκαν σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου, Αποστολία Ρούση ξενάγησε τους επισκέπτες μαθητές στον περιποιημένο χώρο στου σχολείου, όπου επιμελείται η ίδια με πολύ μεράκι και ζήλο.

Τα παιδιά αντάλλαξαν σκέψεις και ιδέες, πραγματοποίησαν κοινές δραστηριότητες και παιχνίδια και, στη συνέχεια, φύτεψαν μια ελιά στο προαύλιο του σχολείου όλοι μαζί σε ανάμνηση της επίσκεψής τους στο νησί. Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Β. Μοναστηριώτη, Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ, Η. Μπουργάνης, Υποδιευθυντής και Δ. Παπαμήτρος, Μηχανολόγος. Οι ως άνω καθηγητές ευχαριστούν τους μαθητές μας του 1ου ΕΠΑΛ για το ήθος που επέδειξαν στη διάρκεια της επίσκεψης αλλά και την εκπαιδευτικό και τους μαθητές της Ερείκουσας για τη φιλοξενία.