Διαδραστική παράσταση «Και ο βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος»

Διαδραστική παράσταση «Και ο βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος»

ΦΩΤΟ@FB/Giorgos Terzis/παράσταση «Και ο βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος»

Την Παρασκευή 18/11και ώρα 18.30 μ.μ στο εστιατόριο «Ντα Μάρκο» στο camping «Υψος» και το Σάββατο 19/11 και ώρα 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

15
Νοεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κέρκυρας ΔΗΜΟΠ «Νίκος Μώρος», παρουσιάζουν τη διαδραστική παράσταση Θέατρο Φόρουμ «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος», θέλοντας να συνεισφέρουν στη διερεύνηση στάσεων και απόψεων και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το σύνθετο θέμα της στενής αλληλεπίδρασης της Υγείας με το περιβάλλον.

Η Πανδημία μας θύμισε την ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Πλανήτη Γη.  Έγινε φανερό ότι οι καθημερινές, κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές αποφάσεις και ο τρόπος που σκεφτόμαστε και ζούμε επηρεάζουν άμεσα την υγεία και το περιβάλλον μας ταυτόχρονα!

Οι προκλήσεις που τέθηκαν για όλους παιδιά, νέους και ενηλίκους προσκαλούν σε αλλαγή συνηθειών και συμπεριφορών για τη διαχείριση των ψυχοπιεστικών συνθηκών της πανδημίας αλλά και των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις προσωπικές και συλλογικές αποφάσεις μας. Το Θέατρο Φόρουμ είναι μία μορφή θεάτρου, η οποία μέσα από συνεργατική διαδικασία δημιουργεί συνθήκες αναστοχασμού και διαλόγου καθώς εμπλέκει ενεργά τους συμμετέχοντες.

Η παράσταση «Και ο Βυσσινόκηπός μας είναι θαυμάσιος» δημιουργήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (ΠΔΘΕ) γραφείο Κέρκυρας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Κέρκυρας και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από 28/09/2022 έως 01/10/2022.

Ως συνέχεια, πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άλσους Γαρίτσας και τον Σύλλογο Προστασίας και Ανάδειξης της Δασιάς οι εξής παραστάσεις:

- Παρασκευή 18/11/2022 και ώρα 18.30 μ.μ στο εστιατόριο «Ντα Μάρκο» στο camping «Υψος»
-  Σάββατο 19/11/2022 και ώρα 11.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ