Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

Πολυτεχνείο
15 Nov 2022 / 13:11

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Επέτειο του Πολυτεχνείου:

49 χρόνια από την εξέγερση της νεολαίας στο Πολυτεχνείο - Νοέμβρης ΄73 -  και τα αιτήματά του παραμένουν ανεκπλήρωτα.
Το σύνθημα “Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία” όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο επίκαιρο.

Η ακρίβεια  και η σύγχρονη φτωχοποίηση της κοινωνίας, η ανελευθερία του Τύπου και ο έλεγχος των συστημικών Μ.Μ.Ε., οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων, η πανεπιστημιακή αστυνομία, οι συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και οπισθοδρομικές κυβερνητικές επιλογές  επανανοηματοδοτούν τους κοινωνικούς αγώνες.

Η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του 73, ενάντια στη χούντα ήταν πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης. Ήταν αγώνας για την προάσπιση της δημοκρατίας, της ελευθερίας και των δικαιωμάτων. Γι αυτό και ενοχλεί ο γιορτασμός του, από κάποιους που αναπολούν τη χούντα, που καταπατούν και σήμερα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού μας, που καταργούν εργατικές κατακτήσεις, τις οποίες οι εργαζόμενοι κέρδισαν με αγώνες και αίμα.

Το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι παρακολουθήσεις πολιτικών και η αστυνομική αυθαιρεσία επαναφέρουν σκοτεινές μνήμες από το παρελθόν.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και για την περιφρούρηση των κατακτήσεων του λαού μας.

Ο ηρωικός αγώνας των φοιτητών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θα αποτελεί παράδειγμα για όλους μας και Ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του Πολυτεχνείου, έξω από τα γραφεία της Νομαρχίας, το πρωί της Πέμπτης 17/11 στις 11.30.

Το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κέρκυρας καλεί τα μέλη του κόμματος και τους φίλους, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους στη συγκέντρωση  για το Πολυτεχνείο που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Παν/μίου, Ιωάννου Θεοτόκη 72, στις 6.00 μ.μ. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.