Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής «The eye» στη Γαρίτσα

The eye
11 Nov 2022 / 13:47

Η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή που θα πραγματοποιηθεί με όρους βιωσιμότητας στην Ελλάδα- Η ελληνοαμερικάνα σκηνοθέτης Daphne Schmon έλκει την καταγωγή της από την Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ταινία The Eye, είναι η πρώτη κινηματογραφική παραγωγή που θα πραγματοποιηθεί με όρους βιωσιμότητας στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ταινία που ξεκίνησε την Τρίτη τα γυρίσματά της στην Κέρκυρα.

Είναι η πρώτη ταινία που γυρίζεται στην Ελλάδα με όρους βιωσιμότητας και θα αποτελέσει ορόσημο για την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της κινηματογράφησης.

Η ελληνοαμερικάνα σκηνοθέτης Daphne Schmon έλκει την καταγωγή της από την Κέρκυρα και συγκεκριμένα από τους Καρουσάδες. Παραγωγός είναι η Melanie Dicks, βραβευμένη παραγωγός με διεθνή καριέρα.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας θα είναι η Shruti Haasan, μια διάσημη, Ινδή ηθοποιός και τραγουδίστρια. Οι παραγωγοί επιθυμούν να ξεκινήσουν στην Ελλάδα, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας, μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αλλά και των θεσμικών παραγόντων σε σχέση με τη μείωση των ρύπων, τη διαχείριση των υδάτων, την κυκλική οικονομία, τη μείωση εκπομπών άνθρακα και τη βιωσιμότητα στο χώρο της παραγωγής, από το γύρισμα μέχρι την προβολή της ταινίας και ακόμα παραπέρα. 

Η εταιρεία παραγωγής του The Eye, είναι η Greenshoot η οποία συνεργάζεται με την Green Screen, μια κοινωνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών (μια από τις δουλειές της είναι η διάσημη βρετανική σειρά The Crown).

Την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα έχει αναλάβει ως line producer η Έλενα Πριοβόλου από την Argonauts, εταιρεία παραγωγής με βραβευμένες ταινίες όπως η νέα ταινία «Crimes of the Future» του David Cronenberg, η οποία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.