Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση στην Κέρκυρα (photos - video)

Απεργία
10 Nov 2022 / 07:22

Δικδίκησαν αύξηση μισθών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρέπεια στην εργασία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μαζικό και αγωνιστικό "παρών" έδωσε χθες πλήθος εργαζομένων από  διαφορετικούς κλάδους στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που είχε κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν ίσως η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, με βροντερά αιτήματα για την συρρίκνωση του εισοδήματος που οδηγεί εργαζόμενους και επαγγελματίες στα όρια της επιβίωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «η ακρίβεια τσακίζει», λίγο μετά τις 10:00 το πρωί εργατικά σωματεία και ενώσεις, συνταξιούχοι, αγρότες, φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο. Το "παρών" επίσης έδωσαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25, rης Λαϊκής Συσπείρωσης, της Εκκίνησης. 

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης διεκδικώντας  μεταξύ άλλων αύξηση μισθών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρέπεια στην εργασία. 

Στην απεργία συμμετείχαν υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα και δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, Τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τον Ψυχιατρικό Τομέα, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αγρότες, λογιστές, ιδιοκτήτες Ταξί, σωματείο φορτηγών, συνταξιούχοι ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Πολιτικοί Συνταξιούχοι. 











Οι δημοσιογράφοι 

Χωρίς ενημέρωση έμειναν εξάλλου και τα Μ.Μ.Ε., λόγω της συμμετοχής των δημοσιογράφων του τοπικού και αθηναϊκού Τύπου στην απεργία. Συμμετείχαν εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στην απεργία συμμετείχε και η Καθημερινή Ενημέρωση, τόσο στη διαδικτυακτυακή της μορφή (enimerosi.com) όσο και στην έντυπη.

Δεμένα τα πλοία

Χωρίς θαλάσσιες συγκοινωνίες κύλησε εξάλλου η χθεσινή μέρα, καθώς το Σωματείο Ναυτεργατών συμμετείχε στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που προκήρυξε η ΠΝΟ.

Αεροδρόμια

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε της ΟΣΥΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/82 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα».