Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπό προϋποθέσεις όλες οι ομάδες μπορούν να παίξουν

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
04 Nov 2022 / 15:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, μετά από αίτημα της ΕΠΟ, με αντιπροσωπεία της συζητήθηκε κυρίως η δυνατότητα να αγωνιστούν τη φετινή σεζόν, περίπου 100 από τα σωματεία που είναι εκτός μητρώου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνάντηση  του Υφυπουργού  Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη, μετά από αίτημα της ΕΠΟ, με αντιπροσωπεία της συζητήθηκε κυρίως η δυνατότητα να αγωνιστούν τη φετινή σεζόν, περίπου 100 από τα σωματεία που είναι εκτός μητρώου. Ανάμεσά τους δεν υπάρχει κανένα από την ΕΠΣ Κέρκυρας, αφού τα 33 που παίρνουν μέρος στα ανδρικά πρωταθλήματα, τα δυο που θα παίξουν στα πρωταθλήματα υποδομών (Ορφέας, ΓΕΘ) και η γυναικεία ομάδα  ΑΟ Κέρκυρα 1996 δεν έχουν πρόβλημα.

Στο τέλος είχαμε ενημερώσεις και από την ΓΓΑ και από την ΕΠΟ, που ήταν πλήρως εναρμονισμένες. Αυτή της ΕΠΟ αναφέρει:

«Με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΕΠΟ αποτελούμενη από τον πρόεδρο, Τάκη Μπαλτάκο, τους προέδρους των ΕΠΣ Λακωνίας Τάκη Καρρά και Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη και τον Α’ αντιπρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών Άγγελο Νικόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων περίπου 100 ποδοσφαιρικών σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, τα οποία δεν υπέβαλλαν αίτηση έως και την 23η Οκτωβρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία ένταξης από την πλευρά του υφυπουργείου.Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι το αίτημα της ΕΠΟ θα εξεταστεί υπό την προϋπόθεση να μην διαταραχθεί το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του Μητρώου, ενώ ζήτησε να προχωρήσει άμεσα από πλευράς της ΕΠΟ η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 15/07/2022 και αφορά στην αναβάθμιση των προπονητών με UEFA C».

Ουσιαστικά άφησε ένα παραθυράκι ανοικτό ο Λ. Αυγενάκης ώστε όλες οι ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο, φτάνει να υλοποιηθούν οι δυο προϋποθέσεις που ανέφερε. Πλέον το μπαλάκι είναι στην ΕΠΟ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια