Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτή την Κυριακή ο δημόσιος μητρικός θηλασμός και στην Κέρκυρα

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ
02 Nov 2022 / 09:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο. Με σκοπό την ενημέρωση για τα οφέλη του θηλασμού, η Κέρκυρα συμμετέχει εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα με μεγάλο αριθμό μητέρων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός», που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με σκοπό την ενημέρωση για τα οφέλη του θηλασμού, η Κέρκυρα συμμετέχει εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα με μεγάλο αριθμό μητέρων. Αυτή τη χρονιά, η εκδήλωση θα γίνει το πρωί της Κυριακής στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο. Θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα διαρκέσει περίπου δυο ώρες.

Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας. 

Η εκδήλωση πλέον αριθμεί 13 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.