Αυτή την Κυριακή ο δημόσιος μητρικός θηλασμός και στην Κέρκυρα

Αυτή την Κυριακή ο δημόσιος μητρικός θηλασμός και στην Κέρκυρα

Η εκδήλωσή πλέον αριθμεί 13 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό.

Στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο. Με σκοπό την ενημέρωση για τα οφέλη του θηλασμού, η Κέρκυρα συμμετέχει εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα με μεγάλο αριθμό μητέρων.

02
Νοεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «13ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός», που διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, με σκοπό την ενημέρωση για τα οφέλη του θηλασμού, η Κέρκυρα συμμετέχει εδώ και 10 χρόνια και μάλιστα με μεγάλο αριθμό μητέρων. Αυτή τη χρονιά, η εκδήλωση θα γίνει το πρωί της Κυριακής στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο. Θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα διαρκέσει περίπου δυο ώρες.

Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας. 

Η εκδήλωση πλέον αριθμεί 13 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ