Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστορικό 1ο επίσημο ματς μπάσκετ στη Λευκίμμη

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΕΣΚΑΒΔΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
31 Οκτωβρίου 2022 / 15:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φτάσαμε στον Οκτώβρη του 2022 για να γίνει ένα επίσημο ματς μπάσκετ στη Λευκίμμη, αφού ο τοπικός Πήγασος Νότιας Κέρκυρας (με 7 χρόνια παρουσίας στον χώρο) αντιμετώπισε τον Ναυσίθοο στο ανοικτό γήπεδο της Λευκίμμης, έστω και με ομάδες υποδομών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φτάσαμε στον Οκτώβρη του 2022 για να γίνει ένα επίσημο ματς μπάσκετ στη Λευκίμμη, αφού ο τοπικός Πήγασος Νότιας Κέρκυρας (με 7 χρόνια παρουσίας στον χώρο) αντιμετώπισε τον Ναυσίθοο στο ανοικτό γήπεδο της Λευκίμμης, έστω και με ομάδες υποδομών.

Στην περιοχή που κάποτε ανθούσε το βόλεϊ, αλλά λόγω έλλειψης κλειστού ο ΟΠΛ Αρχίλοχος σταμάτησε να παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα ΒΔ Ελλάδος, μια ομάδα μπάσκετ ο Πήγασος, εδώ και επτά χρόνια όλα τα εντός έδρας ματς τα έδινε στο κλειστό του ΕΑΚΚ, ενώ οι προπονήσεις γινόταν στο ανοικτό της Λευκίμμης, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αφόρητη ζέστη το καλοκαίρι, κρύο, βροχή, αέρας το χειμώνα που πολλές φορές δεν αφήνει την ομάδα να προπονηθεί.

Ο Ναυσίθοος Δέχθηκε και πήγε να αγωνιστεί στη Λευκίμμη, σε ένα ματς που έγραψε ιστορία, πρώτο στη Νότια Κέρκυρα, ένα ματς που δείχνει το δρόμο της τεράστιας ανάγκης να φτιαχτεί το κλειστό που ήδη έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και έχει χρηματοδοτηθεί, αλλά αν κάποιοι  συνεχίσουν να «κοιμούνται» και να αδιαφορούν, θα χαθεί η χρηματοδότηση και το όνειρο δεκαετιών για τη νεολαία της Λευκίμμης θα συνεχίσει να μένει όνειρο. Μην ξεχνάμε ότι σε μια περιοχή όπου ο αθλητισμός κυλάει στις φλέβες των παιδιών με κλειστό και μπάσκετ και βόλεϊ και χάντμπολ θα δούμε άμεσα να αναπτύσσονται στη Νότια Κέρκυρα.

Ο Πήγασος για το ματς έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει:   

«Ιστορική μέρα η Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022. Για πρώτη φορά επίσημος αγώνας μπάσκετ διεξήχθη στη νότια Κέρκυρα. Όχι σε κλειστό γυμναστήριο δυστυχώς ακόμα, αλλά στο ανοιχτό γήπεδο Νεοχωρίου. Για το πρωτάθλημα Παμπαίδων αντιμετωπίσαμε την καταφανώς ανώτερη ομάδα του Ναυσίθοου από την οποία ηττηθήκαμε με 29-68. Όμως για πρώτη φορά είχαμε τους δικούς μας ανθρώπους να μας ενθαρρύνουν και να χειροκροτούν και παρά τη διαφορά δυναμικότητας χαρήκαμε πολύ τον αγώνα. Αγωνίστηκαν οι: Μπασιάς Χαράλαμπος, Θανόπουλος Χρήστος, Κουρής Άγγελος, Λιούμπας Φώτης, Νάρης Γιώργος, Καββαδίας Γρηγόρης, Πλασκασοβίτης Άγγελος, Σαλίβερος Βασίλης, Γαστεράτος Κωνσταντίνος, Ζερβός Δημήτρης, Μυρίλλας Φίλιππος, Στούπας Αλέξανδρος.

Το ότι δίνουμε πλέον αγώνες στο ανοικτό μας γήπεδο δε σημαίνει ότι λύθηκαν τα προβλήματα αλλά αντίθετα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ΑΝΑΓΚΗ να κατασκευαστεί επιτέλους το κλειστό γυμναστήριο νότιας Κέρκυρας! Είναι χρέος της Πολιτείας προς τη νεολαία του τόπου και ήδη έχει καθυστερήσει δεκαετίες ολόκληρες!».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια