Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών ζήτησε από τη Γκάγκα ο Αυλωνίτης (video)

Μίνα Γκάγκα
28 Οκτωβρίου 2022 / 12:49

«Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και θέλουμε απαντήσεις σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την κάλυψη των κενών θέσεων και την αποκατάσταση της εργασιακής ομαλότητας»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία της Υφυπουργού Υγείας Ασημίνας Γκάγκα και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συμμετείχε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
 
Στην έναρξη της σύσκεψης και μόλις ανακοινώθηκε ότι η σύσκεψη θα διεξαχθεί χωρίς παρουσία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Αυλωνίτης αντέδρασε έντονα και επέμεινε για τη δημοσιογραφική κάλυψη, αφενός γιατί πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στο ζήτημα και αφετέρου για να ενημερωθούν οι πολίτες, γεγονός που εντέλει έγινε αποδεκτό.  
 
Ο κ. Αυλωνίτης στην τοποθέτησή του, επέμεινε σε όσα είχε και, προ ολίγων ημερών, αναφέρει από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για το Νοσοκομείο.

Υπογράμμισε ότι η σωρεία παραιτήσεων γιατρών αποδεικνύει ότι υπάρχουν σημαντικά, οξυμένα προβλήματα στο Νοσοκομείο, σε επίπεδο διοίκησης. Ενημέρωσε μάλιστα ότι οι 5 παραιτήσεις γιατρών μέσα σε ένα μόλις μήνα, σήμερα αυξήθηκαν σε 6, καθώς μετά την επίσκεψη της κας Γκάγκα στο Νοσοκομείο ακόμη μια επικουρική γιατρός κατέθεσε παραίτηση! 
 
Υπογράμμισε ότι το Νοσοκομείο είναι εξόχως πολιτικό ζήτημα, ζήτησε σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την επίσπευση της κάλυψης των κενών θέσεων και επέμεινε να ενημερωθεί πως σκοπεύει το Υπ. Υγείας να αντιμετωπίσει τη σωρεία καταγγελιών (από γιατρούς, εργαζόμενους, θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς) για την αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου. 


 
Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης είπε μεταξύ άλλων: «Είναι κρίσιμο ζήτημα η λειτουργία του Νοσοκομείου και υπάρχει σημαντικό υστέρημα διοίκησης, πρόβλεψης και χειρισμών. Με αυταρχισμό δεν διοικείται ο ευαίσθητος χώρος της υγείας, έχει διαταραχθεί η εργασιακή ομαλότητα. Αλλάξτε τη διοίκηση άμεσα, δεν το λέω μόνο εγώ, το δηλώνουν ανοικτά και στελέχη που ανήκουν στο δικό σας κομματικό χώρο, το ζητούν οι εργαζόμενοι, το απαιτούν οι Κερκυραίοι.

Το Νοσοκομείο υπολειτουργεί, υπάρχει εκ των πραγμάτων διοικητικό ζήτημα, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού –γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων σε όλους τους τομείς.

Διαπιστώνουμε μεγάλες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ για το οποίο χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις και ενίσχυση, προβλήματα στα Κέντρα Υγείας, κτιριακά και υποστελέχωσης. Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και θέλουμε απαντήσεις σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την κάλυψη των κενών θέσεων και την αποκατάσταση της εργασιακής ομαλότητας.

Το θέμα του Νοσοκομείου δεν είναι απολίτικο, δεν συμφωνώ στην προσπάθεια να στρογγυλέψουμε καταστάσεις, είναι εξόχως πολιτικό και εκεί είναι οι διαφορές μας.
»