Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μίνα Γκάγκα: Δεν θέλουμε να έχουμε «εντέλλεσθε» (video)

Μίνα Γκάγκα
27 Οκτωβρίου 2022 / 13:41

Σε εξέλιξη η αξιολόγηση των διοικήσεων των Νοσοκομείων - Οι δύο θέσεις παθολόγων έχουν ήδη προκηρυχθεί, θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από όλες τις Κλινικές και τα Εργαστήρια του Νοσοκομείου πέρασε η αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία επισκέπτεται την Κέρκυρα, με κύριο στόχο να ενημερωθεί δια ζώσης για τα σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Υγεία του νησιού. 
Μαζί με την Υπουργό βρίσκεται στην Κέρκυρα και ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιαννης Καρβέλης. 





Συζήτησε με το ιατρικό προσωπικό, τη διοίκηση, τα σωματεία εργαζομένων του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ αλλά και αρκετούς ασθενείς, ώστε να καταγράψει τα προβλήματα, ιδίως κάτω από τη σκιά των συνεχιζόμενων παραιτήσεων γιατρών.

Παραιτήσεις

Υπήρχαν παραιτήσεις που μας στεναχωρούν, και δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σε νοσοκομεία, άρα πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει και έχουμε τις παραιτήσεις. Έχω διαφορετικές απόψεις αλλά είμαστε στη μέση των συζητήσεων» ανέφερε η κ. Γκάγκα σε δηλώσεις της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Παραδέχθηκε ότι τα πρόσφατα γεγονότα με τις αποχωρήσεις των γιατρών είναι κάτι καινούργιο που προέκυψε ξαφνικά και για αυτό συζήτησε με τους γιατρούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. «Οι δύο πρώτες θέσεις παθολόγων έχουν ήδη προκηρυχθεί. Θα ακολουθήσουν κι άλλες προκηρύξεις ουσιαστικά μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη» επεσήμανε. «Ωστόσο τα προβλήματα είναι πολύπλευρα και δεν είναι μόνον θέμα διοίκησης. Αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη». 



Διοίκηση

Για το θέμα που της αντικατάστασης ή μη του Διοικητή του Νοσοκομείου, η κ. Γκάγκα, επεσήμανε ότι αυτή τη στιμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των διοικήσεων από τον Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου.

ΕΚΑΒ

Αναφορικά με την σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, η κ. Γκάγκα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει κάποιο αίτημα από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ. «Για να προχωρήσει το Υπουργείο σε ενέργειες, θα πρέπει να έχει προηγηθεί εισήγηση και αίτημα από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποιο αίτημα» ξεκαθάρισε.  

Ωστόσο οι δηλώσεις της κ. Γκάγκα προκαλούν ερωτήματα, καθώς έχουν γίνει επανειλημμένως επερωτήσεις από τους βουλευτές Κέρκυρας, ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και σειρά επαφών τόσο με στελέχη του υπουργείου Υγείας όσο και του ΕΚΑΒ, ειδικά για τα προβλήματα της Κέρκυρας, όταν μάλιστα έχουν χαθεί ζωές λόγω μη διαθέσιμου ασθενοφόρου...

Κοινό υπόμνημα

Η επίσκεψη της Υπουργού συνεχίστηκε με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την συμμετοχή της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, των Βουλευτών, των Δημάρχων και του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Στο πλαίσιο αυτό παραδόθηκε κοινό υπόμνημα των φορέων που εστιάζει στην επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων ιατρών των τελευταίων ετών, στη δημιουργία Παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων και στη δημιουργία αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ