Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέλαση γεύσεων με «σημαιοφόρο» τον… βακαλάο σκορδαλιά! Εσείς κλείσατε το τραπέζι σας;

βακαλάος
25 Οκτωβρίου 2022 / 14:32

Επιλέξαμε για εσάς εστιατόρια και ταβέρνες τις Κέρκυρας για να απολαύσετε το παραδοσιακό εθνικό μας πιάτο. Όπου κι αν διαλέξετε να πάτε, φροντίστε να κλείσετε τραπέζι εγκαίρως!

Όπως κάθε εθνική επέτειος έτσι και η 28η Οκτωβρίου έχει ταυτιστεί με τον παστό και τηγανητό μπακαλιάρο, με τη χρυσαφένια, τραγανή κρούστα, εντούτοις η μέρα καλεί γενικότερα για ψάρι οπότε ό,τι ψάρι κι αν επιλέξουμε, μέσα είμαστε.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πιάτο γεμάτο ιστορία και αναμνήσεις με το λεπτό, τραγανό κουρκούτι του να θωρακίζει απλώς το ψάρι, επιτρέποντάς του να διατηρεί την υγρασία του στο εσωτερικό της και σερβίρεται πάντα με την ίδια καλοδουλεμένη σπιτική σκορδαλιά. 
Επειδή όμως η ερώτηση της μέρας παραμένει το «πού θα πάμε για μπακαλιάρο σκορδαλιά;», επιλέξαμε για εσάς εστιατόρια και ταβέρνες τις Κέρκυρας για να απολαύσετε το παραδοσιακό εθνικό μας πιάτο σε όλο του το μεγαλείο.

Όπου κι αν διαλέξετε να πάτε, φροντίστε να κλείσετε τραπέζι εγκαίρως!
 
Εστιατόριο Rex

Aπό το 1932, το εστιατόριο Rexπροσφέρει πιάτα υψηλής ποιότητας με πολλές επιρροές από την παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας. Ένα ιστορικό εστιατόριο όπου μπορείτε να γευματίσετε σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής με το σέρβις του να είναι εξίσου άψογο στις υπηρεσίες του. Απογειώστε το γεύμα σας με κάποιο κρασί από την μεγάλη κάβα του εστιατορίου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2661039649
Διεύθυνση:Καποδιστρίου 66, Παλιά Πόλη

Το Ταβερνάκι της Μαρίνας

Στο Ταβερνάκι της Μαρίνας από το 2010 η αγάπη για την κερκυραϊκή κουζίνα είναι ξεκάθαρα αποτυπωμένη στα πιάτα του εστιατόριου και με την κ. Μαρίνα να πραγματοποιεί ταξίδια στο εξωτερικό ως προς την ανάδειξη της τοπικής κερκυραϊκής κουζίνας.Το Ταβερνάκι της Μαρίνας θα το βρείτε στην οδό Βελισσαρίου 35 να προτείνει εξαιρετικά εδέσματα για ορεκτικά καθώς επίσης και ποικιλία σε παραδοσιακά πιάτα.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2661042071
Διεύθυνση: Βελισσαρίου 35, Παλιά Πόλη 

Πέργολα

Το εστιατόριο Πέργολα διαθέτει άριστη μεσογειακή και κερκυραϊκή κουζίνα παρέχοντας άριστη εξυπηρέτηση σε ιδανικές τιμές και από το 2007 στον χώρο προσφέρει εξαιρετικά γαστρονομικά εδέσματα. Το εστιατόριο θα το βρείτε στην οδό Αγίας Σοφίας 18 και πραγματικά αξίζει οποίος επισκεφτεί την Κέρκυρα να περάσει από την Πέργολα του κ. Σάκη και δεν θα χάσει αφού το τσίπουρο και το κρασί ρέει άφθονο!

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 26457
Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 15, Παλιά Πόλη

Πέπερι

Ένα νέο στέκι στην Παλιά Πόλη άνοιξε στην οδό Βελισσαρίου 18 και σας περιμένει με τα υπέροχα εδέσματά του. Ο λόγος για το Πέπερι GrillHouse του οποίου το όνομα μιλά από μόνο του. Ξεκινώνταςαπό τα ψητά τις ώρας μέχρι τα πλούσια ορεκτικά και τις δροσερές του σαλάτες το Πέπερι βρίσκεται κοντά σας από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ για να ικανοποιήσει κάθε λογής γούστο.

Τηλ. Επικοινωνίας:26610 36495
Διεύθυνση: Bελισσαρίου 18, Παλιά Πόλη
 
Ταβέρνα Χαγιάτι

Η ταβέρνα Χαγιάτι στο Νέο Λιμάνι σας καλωσορίζει πάντοτε ζεστά στον φιλόξενο χώρο της, και στα έμπειρα χέρια της ιδιοκτήτριας και μαγείρισσας Δάφνης Μανάτου, η οποία είναι από τις καλύτερες μαγείρισσες της Κέρκυρας. Εκεί το φαγητό κάνει τη διαφορά είτε ψάρι είτε κρεατικά ή κατσαρόλα, είναι βγαλμένο από χωριάτικη κουζίνα και συνοδεύεται άριστα με πολύ καλό ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 21740
Διεύθυνση: Ανδρέα Κάλβου 10 
 
Ψαροταβέρνα Γκερέκος

Η Ψαροταβέρνα Γκερέκος βρίσκετε κοντά σας εδώ και 40 περίπου χρόνια στο εσωτερικό δρόμο του Κοντοκαλίου παρέχοντας στους πελάτες φρέσκο ψάρι και μεγάλη ποικιλία θαλασσινών ειδών σε έναν πολύ ζεστό και φιλόξενο χώρο. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι πάντα φρέσκα, και τα φαγητά είναι πάντα της ώρας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 26610 91281
Διεύθυνση:Κοντόκαλι Κέρκυρας
 
Το Απόμερο

Η ταβέρνα Απόμερο στο Λιβάδι του Ρόπα αποτελεί τον ιδανικό χώρο για εσάς την παρέα σας αλλά και την οικογένεια σας. Εκεί μπορείτε κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι να απολαύσετε πέρα από εκλεκτές γεύσεις ζωντανή μουσική και να διασκεδάσετε με καταπληκτικά λαϊκά αλλά και έντεχνα ακούσματα. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε εξαιρετικά πιάτα με το εστιατόριο να προτείνει για ορεκτικά νοστιμότατους κολοκυθοκεφτέδες αλλά και θεϊκό σαγανάκι και αν σας άνοιξε η όρεξη, συνεχίζουμε με κερκυραϊκά πιάτα που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6970859096
Διεύθυνση: Άγιοι Ανάργυροι, Γιαννάδες