Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοτική Πινακοθήκη: «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ός αιώνας»

Δημοτική Πινακοθήκη
21 Οκτωβρίου 2022 / 13:54

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο Albert Cohen Κέρκυρα παρουσιάζουν την έκθεση “Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Κέρκυρας, 19ος – 20ός αιώνας”.
 
Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του δίγλωσσου, αναμνηστικού λευκώματος με το ίδιο θέμα από το Σύλλογο Albert Cohen το 2021.
Σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα των Μουσειακών Συλλογών Ιονίου Πανεπιστημίου που υπογράφει την επιμέλεια και την εποπτεία του Αν. Καθηγητή Σ. Βλίζου, Διευθυντή του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου, παρουσιάζεται η βιομηχανική ιστορία της Κέρκυρας από τις αρχές του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 20ού. Εποχή κατά την οποία στα Ιόνια Νησιά παρατηρείται σημαντική βιοτεχνική και βιομηχανική ανάπτυξη.
 
Πληθώρα προϊόντων και πρώτων υλών όπως χαρτί, τσιγάρα, σχοινιά και σακιά, ελαιόλαδο, αλεύρι, ζυμαρικά, γάλα, δέρματα, είδη κεραμικής, αλάτι, κρασί, προϊόντα καθημερινής χρήσης της ζωής των Κερκυραίων των προηγούμενων δεκαετιών, παρουσιάζονται ξανά και ζωντανεύουν τη μνήμη στους παλαιότερους ή επανασυστήνονται στους νεότερους, μέσω μίας θεματικής αφηγηματικής διαδρομής με τρεις ενότητες, που συνοδεύεται από κείμενα τεκμηρίωσης.
 
Για τις ανάγκες τις έκθεσης, αυθεντικά εκθέματα ή ψηφιακό υλικό παραχωρήθηκαν ευγενικά από φορείς και πολλούς ιδιώτες όπως: Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κέρκυρας, Alpha Bank Νομισματική Συλλογή / Μουσείο Χαρτονομισμάτων, Κτήμα Θεοτόκη, Σαπωνοποιία Πατούνη, Σπύρο Γαούτση, Σπύρο Γιούργα, Γιώργο Κόκκαλη, Περικλή Τσίπη κ.ά.
 
Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022.
 
 
Ημέρες & ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)
 
Γενική είσοδος: 3 €
Δωρεάν είσοδος: ανήλικοι έως και 17 ετών, φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικοί – συνοδοί μαθητών 
 
Επικοινωνία:
26610 48690 / [email protected]
https://artcorfu.gr