Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά ο διαγωνισμός για το έργο των φραγμάτων

Φράγματα
21 Οκτωβρίου 2022 / 11:11

Μερόπη Υδραίου: «Το πιο μεγάλο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κέρκυρα, προϋπολογισμού 146 εκ. ευρώ. Δίνεται οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης».

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Το πιο μεγάλο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κέρκυρα, με προϋπολογισμό 146 εκατομμύρια ευρώ, μπαίνει στην τελική ευθεία αφού ξεκινά ο διαγωνισμός. Είναι ένα έργο που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης, εξασφαλίζει ότι η Κέρκυρα θα έχει άφθονο και υψηλής ποιότητας νερό», επισημαίνει με δήλωση της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Το έργο περιλαμβάνει:

- Την κατασκευή των Φραγμάτων Μελισσουδίου, εκτροπής Κυπριανάδων και Καλαμιώτισσας.

- Δίκτυα ύδρευσης συνολικού μήκους 210 χιλιομέτρων.

- 4 νέες δεξαμενές: : Χωροεπισκόπων, Τρουμπέτας, Στρογγυλής, Νέα Δεξαμενή Μελιτειέων.

- Εγκαταστάσεις καθαρισμού νερού και τηλεχειρισμού των δικτύων.


Με την κατασκευή των φραγμάτων, αξιοποιούμε τους υδατικούς πόρους και το νερό της βροχής που σήμερα καταλήγουν στη θάλασσα ενώ καταργούνται 75 παλιές γεωτρήσεις που το νερό τους δεν είναι καλής ποιότητας.

«Το έργο αυτό δίνει μόνιμη, οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα ύδρευσης σε όλο το νησί. Ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει ένα τόσο μεγάλο έργο στη Κέρκυρα. Αποδεικνύεται ότι όταν διεκδικούμε συγκροτημένα και με αξιοπιστία, μπορούμε να κερδίζουμε σημαντικά έργα και δράσεις για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

Από την πρώτη μου συνάντηση και σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών στις αρχές του 2020, φτάσαμε σήμερα σε αυτή την πολύ θετική εξέλιξη με την έναρξη των διαδικασιών του διαγωνισμού για το τεράστιο αυτό έργο.

Δεν χρειάζεται να επισημάνω πόσο σημαντικό είναι για έναν τουριστικό προορισμό να έχει επιλύσει, με τον καλύτερο τρόπο, το πρόβλημα της επάρκειας και της ποιότητας του νερού. Το έργο αυτό ανήκει σε όλους και κυρίως σε αυτούς που είναι οι ωφελούμενοι: οι πολίτες της Κέρκυρας.»