Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαχειμάρης: Συστράτευση για την Υγεία, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία Μπιάγκη

Γιώργος Μαχειμάρης
18 Οκτωβρίου 2022 / 15:00

«Το θέμα της υγείας στο νησί της Κέρκυρας, της απαξίωσης που το περιβάλλει, επανέρχεται θλιβερά στο προσκήνιο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη θωράκιση του πολύπαθου τομέα της Υγείας στην Κέρκυρα» αναφέρει ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, ο οποίος χαιρετίζει την πρωτοβουλία Μπιάγκη και καλεί σε παγκερκυραϊκό αγώνα τις δύο Μητροπόλεις, τους βουλευτές, την ΠΙΝ, τους 4 Δήμους, τους ιατρικούς συλλόγους, το ΕΚΑΒ, τα Δημοτικά συμβούλια, τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια, τα επιμελητήρια, την Ένωση συνεταιρισμένων  αγροτών, τις συλλογικότητες, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

-«ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΥΓΕΙΑΣ» προεκλογικά, μετεκλογικά. 
-ΠΑΝΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ-ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ  όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου μας για τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ καλυτέρευσης των συνθηκών στις δομές υγείας, στις υποδομές, στην ύδρευση-αποχέτευση, οδοποιία  στην Περιφερειακή  ενότητα Κέρκυρας.

 -Η συστράτευση των τριών βουλευτών Κέρκυρας απέφερε την ένταξη της Κέρκυρας στην Α΄ ζώνη των Άγονων και Προβληματικών περιοχών.

-Συστράτευση  στην  πρόταση του βουλευτή Κέρκυρας κ. Δημήτρη Μπιάγκη για τη θωράκιση του πολύπαθου τομέα της Υγείας στην Κέρκυρα.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές σ ένα έργο με κλιμακωτές εξελίξεις στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, στα θέματα Υγείας στο Νησί μας γενικότερα.  Πρόσφατα οι τρεις βουλευτές του Νομού μας  συστρατεύτηκαν και κατέθεσαν από κοινού Βουλευτική Τροπολογία, με την οποία η Κέρκυρα ενετάχθη στην Α΄ ζώνη των Άγονων και Προβληματικών περιοχών, των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 40 του Π.Δ. 131/1987.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι η συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμενων του τόπου μας για την καλυτέρευση των συνθηκών στις δομές υγείας στην Περιφερειακή μας ενότητα, αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Πρώτο και κύριο ζήτημα η στελέχωση , ένα θέμα που χρόνια τώρα δοκιμάζει τις αντοχές του προσωπικού και της κοινωνίας της Κέρκυρας,  με επόμενο τις συνεχιζόμενες «αναταράξεις» στο εσωτερικό του δευτεροβάθμιου νοσηλευτικού μας ιδρύματος.  

Το θέμα της υγείας στο νησί της Κέρκυρας, της απαξίωσης που το περιβάλλει,  επανέρχεται θλιβερά στο προσκήνιο, από τότε που για 20 χρόνια ταλάνιζε την κοινωνία του Νησιού η κατασκευή του Γενικού Νομαρχιακού (τότε) Νοσοκομείου, με την έλλειψη προσωπικού όλων των βαθμίδων σε όλες τις δομές , Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, Ιατρεία , ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του βουλευτή Κέρκυρας κ. Δημήτρη Μπιάγκη για κοινή συστράτευση και κοινή πορεία, κοινό αγώνα διεκδίκησης όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τη θωράκιση του πολύπαθου τομέα της Υγείας στην Κέρκυρα, τόσο προς όφελος των πολιτών όσο και των επισκεπτών μας που αυξάνουν τον πληθυσμό του νησιού μας το καλοκαίρι κατακόρυφα.

Με δεδομένο ότι η κοινωνία της Κέρκυρας δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ότι η Υγεία είναι το ύψιστο αγαθό, αποδεχόμαστε την πρόσκληση στον κοινό πανκερκυραϊκό αγώνα με τους γενικούς άξονες διεκδίκησης.

Μαζί μας καλούμε κι εμείς συντεταγμένα σε πανκερκυραϊκό αγώνα όλους τους φορείς, τις δύο Μητροπόλεις, τους βουλευτές, την ΠΙΝ, τους 4 Δήμους, τους ιατρικούς συλλόγους, το ΕΚΑΒ, τα Δημοτικά συμβούλια, τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια, τα επιμελητήρια, την Ένωση συνεταιρισμένων  αγροτών, τις συλλογικότητες, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους.

Οι άξονες που θα τεθούν να αποτελούν το «ευαγγέλιο της Υγείας» , προεκλογικά-μετεκλογικά-με κάθε κυβέρνηση. Να βελτιώνεται αλλά όχι να διαταράσσεται.

Συνεχίζουμε να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο… 2005…«Κάθε μέρα πορεία… από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στη Νομαρχία», για να «ακούσει» η κυβέρνηση την αναγκαιότητα στελέχωσης προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των δομών υγείας Νοσοκομείου, Κέντρων Υγείας, Ιατρείων , ΕΚΑΒ, ο τότε Νομάρχης  προχώρησε στην ύστατη λύση ..της απεργίας  πείνας για 11 ημέρες .
 
Ας θυμηθούμε Κερκυραίες και Κερκυραίοι. Δεν ταιριάζει στην Κέρκυρα του πολιτισμού η παθογένεια και οι ρυθμοί χελώνας που ακολουθούνται .
 
«Ω ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ, ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ..ΕΓΕΡΘΗΤΙ. .»  Η ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠ ΟΛΑ.