Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου η Αντιπρύτανης του Ιονίου Παν. Κατερίνα Καμπάση

Αντιπρύτανης
17 Οκτωβρίου 2022 / 10:28

Η λίστα συντάσσεται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη λίστα κατάταξης των κορυφαίων 2% παγκοσμίως ερευνητών, βρίσκεται η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κατερίνα Καμπάση.

Η λίστα συντάσσεται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ) με βάση την ανάλυση ομάδας ειδικών του ακαδημαϊκού ιδρύματος υπό τον Καθηγητή John Ioannidis. Η αξιολόγηση βασίζεται σε μια σειρά δεικτών που αφορούν το συνολικό δημοσιευμένο έργο, αλλά και τον αριθμό των ετερο-αναφορών του έργου τους από άλλους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Επιπλέον απαριθμεί επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών. Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση που επιβεβαιώνει παράλληλα, το υψηλό ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο που παράγεται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Μιλώντας στην «Ε» η κ. Καμπάση, που εξειδικεύεται στην Τεχνολογία Εξατομικευμένου Λογισμικού, δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή της. «Είναι πολύ σημαντική αυτή η διάκριση διότι δεν αφορά το 2% των επιστημόνων της πληροφορικής αλλά όλων των επιστημονικών πεδίων. Νιώθω μια αναγνώριση του έργου μου και είμαι πολύ συγκινημένη και ικανοποιημένη, διότι η διάκριση αυτή προέρχεται από ένα μικρό Πανεπιστήμιο, το οποίο όμως επιδεικνύει πλούσιο έργο», δήλωσε η Αντιπρύτανης.

Κι άλλη διάκριση

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η κ. Καμπάση έλαβε μια διάκριση, καθώς η σκληρή δουλειά ετών, της χάρισε το 2020 την 1η θέση σε κατάταξη της Microsoft Academic στο πεδίο της αξιολόγησης ιστοσελίδων με βάση τις αναφορές στο συγκεκριμένο πεδίο.

Σημειώνεται ότι η λίστα του Stanford για τους κορυφαίους ερευνητές στους τομείς της ειδικότητάς τους, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, αφορά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ