Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παξοί: Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι 87 διασωθέντες μετανάστες

Μετανάστες
15 Οκτωβρίου 2022 / 10:40

Αργά το βράδυ της Παρασκευής οι ίδιοι μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου έχει υπάρξει μέριμνα για τη σίτιση.

ΠΑΞΟΙ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, 40 μίλια δυτικά των Παξών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με προορισμό την Ιταλία και το οποίο εξέπεμψε το μεσημέρι της Παρασκευής 14/10, σήμα κινδύνου.
Ένα κρουαζιερόπλοιο και ένα εμπορικό πλοίο, που συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ως παραπλέοντα, περισυνέλλεξαν συνολικά 88 μετανάστες.
Στην πλειονότητά τους είναι μητέρες με ανήλικα παιδιά.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής οι ίδιοι μεταφέρθηκαν στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, όπου έχει υπάρξει μέριμνα για τη σίτιση.
Mετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους θα μεταφερθούν με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, σε δομές φιλοξενίας που θα υποδείξουν οι δικαστικές Αρχές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).
Ειδικότερα, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, δυτικά νοτιοδυτικά ν. Παξών, εντός ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.
Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για τυχόν παροχή συνδρομής σε ανωτέρω σκάφος.
Στην θαλάσσια περιοχή 24 ν.μ δυτικά νοτιοδυτικά ν. Παξών, επιχείρησαν πέντε (05) παραπλέοντα πλοία, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν άνεμοι Ν-ΝΔ 4 – 5 BF.
Συνολικά περισυνελέγησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα (πενήντα επτά (57) άνδρες, έντεκα (11) γυναίκες και είκοσι (20) παιδιά), όλοι καλά στην υγεία τους, από το Φ/Γ “MARIANNE DANICA” σημαίας Δανίας και από το Κ/Ζ πλοίο ”NORWEGIAN GEM” σημαίας Μπαχάμες, τα οποία κατευθύνονται στον λιμένα Ηγουμενίτσας.
Πηγή ertnews.gr