Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τροχαία Κέρκυρας: Εισηγείται να παραμείνουν τα κολωνάκια στο ύψος του ΝΑΟΚ

Τροχαία
10 Οκτωβρίου 2022 / 09:24

Τα γνωστά κόκκινα κολωνάκια τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι, ως παρεμβατικό μέτρο απέναντι στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που χαρακτηρίζει το σημείο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πετυχημένο ως προς την αποτελεσματικότητά του κρίθηκε το «πείραμα» με τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι στο ύψος του ΝΑΟΚ, με το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας να έχει ήδη εισηγηθεί την παραμονή τους στο σημείο για την καλύτερη διευθέτηση της κυκλοφοριακής κίνησης.

Τα γνωστά κόκκινα κολωνάκια τοποθετήθηκαν το καλοκαίρι, μετά από αίτημα της Τροχαίας, ως παρεμβατικό μέτρο απέναντι στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργούνταν στο σημείο, με λεωφορεία και μεγάλα οχήματα να «εγκλωβίζονται», λόγω των σταθμευμένων οχημάτων εκατέρωθεν του παραλιακού δρόμου της Γαρίτσας στο ύψος του ΝΑΟΚ και τους οδηγούν να φτάνουν στα όρια της υπομονής τους.

Παραμένουν

Με τα κολωνάκια που εξακολουθούν και παραμένουν, η κάθοδος προς την Λ. Δημοκρατίας, απαγορεύεται από τότε για όσους κατεβαίνουν από την Ιόνιο Ακαδημία, ενώ παράλληλα δεν επιτρέπεται η στροφή προς την Ακαδημίας.

Το μέτρο αν και τότε είχε κριθεί προσωρινό, ωστόσο πλέον εξετάζεται η δυνατότητα να μετατραπεί σε μόνιμο, λόγω της αποτελεσματικότητάς του. Θετικά κλίνουν προς αυτό τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Κ. Κέρκυρας.

Ωστόσο όπως εξηγεί στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς απαιτούνται διαδικασίες. «Καταρχάς πρέπει να λάβει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα να ρωτηθεί και ο Δήμος Κ. Κέρκυρας, για να μπορέσει να ξεκινήσει η διαδικασία που απαιτεί μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και έγκριση εν συνεχεία από την Αποκεντρωμένη», δήλωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι εφόσον είναι εφικτό και μέχρι να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα, τα κολωνάκια θα παραμείνουν στο σημείο.

Παράνομα

Την παρουσία τους πάντως έχουν εκμεταλλευθεί πολλοί οδηγοί που δε διστάζουν να σταθμεύσουν εκεί παρανόμως το αυτοκίνητό τους, αξιοποιώντας τα ως επέκταση του πεζοδρομίου επί της Ακαδημίας. Σχετικοί έλεγχοι πάντως γίνονται από την Τροχαία και όπου διαπιστώνονται παράνομες σταθμεύσεις επιβάλλονται πρόστιμα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ