Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Όμιλο Grimaldi το λιμάνι της Ηγουμενίτσας έναντι 84.170.000 ευρώ

Grimaldi
07 Οκτωβρίου 2022 / 12:04

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Στον Όμιλο Grimaldi, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, περνάει πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ Α.Ε) έναντι συνολικού τιμήματος 84.170.000 ευρώ.

Η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΗΓ έγινε αργά το απόγευμα της Πέμπτης από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

Το τίμημα που κατέβαλλε η Κοινοπραξία Grimaldi Euromed S.p.A. - Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. & Επενδυτική Κατασκευαστική Εμπορική και Βιομηχανική Α.Ε. ξεπέρασε κάθε προσδοκία με τον ανάδοχο να δεσμεύεται να υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο του ΟΛΗΓ που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το δίκτυο μαρίνων Ηγουμενίτσα - Πλαταριά - Σύβοτα – Σαγιάδα,  το επιχειρηματικό πάρκο, τις «πράσινες» υποδομές.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ τα  κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Διευκρινίζεται ότι σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες στους ΟΤΑ Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ