Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του»

ΚΚΕ
07 Οκτωβρίου 2022 / 10:48

Τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έκδοση «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του», που επιμελήθηκε το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», θα παρουσιαστεί στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Την εκδήλωση διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Κέρκυρας του ΚΚΕ και ομιλήτρια θα είναι η Παπαγεωργίου Ελένη, παθολόγος, συνεργάτης του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ και μέλος τη συγγραφικής ομάδας της έκδοσης. Μετά την εισηγητική ομιλία θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις, ερωτήσεις και συζήτηση.
         
Το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ, στο πόνημα αυτό, συνοψίζει τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν την περίοδο της πανδημίας, από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών δυνάμεων, σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των αστικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα, στην ΕΕ και παγκόσμια. Η επιστημονική συγγραφική ομάδα έρχεται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, ξεσκεπάζοντας ιδεολογήματα της άρχουσας τάξης τα οποία στόχο έχουν να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες που κόστισαν και κοστίζουν τη ζωή αλλά και κλονίζουν την υγεία σε εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.
Το ζήτημα της υγείας, δεν αφορά μόνο την τραγική κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά πολλές πλευρές της ζωής και της καθημερινότητάς μας. Η πρόληψη, οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι όροι των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η εφαρμογή τους είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την μεγάλη εικόνα της προστασίας της υγείας του λαού.
         
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία να δώσουν το παρόν σ’ αυτή την ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση, να έρθουν σε επαφή με την άποψη του ΚΚΕ, ν’ ακούσουν, να προβληματιστούν, να καταθέσουν τη γνώμη τους και βέβαια να προμηθευτούν για να μελετήσουν αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα συλλογική εργασία.
           
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όλους τους υγειονομικούς
που σχεδόν τρία χρόνια, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση της υγείας του λαού, ελπίζοντας να εμπλουτίσουν με την εμπειρία τους τον διάλογο για τα φλέγοντα ζητήματα της Υγείας.
https://www.youtube.com/watch?v=A4dhlXOCVy0