Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδικάζεται την Παρασκευή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας

Ασφαλιστικά μέτρα
06 Οκτωβρίου 2022 / 09:05

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι ένα από τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει ο Σύλλογος, με στόχο να σταματήσει η εργολαβία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στις 4/10 από το Σύλλογο Άλσους Γαρίτσας. Το Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα γίνει προσωρινή διαταγή για το σταμάτημα των εργασιών κοπής δέντρων και ταυτόχρονα θα ορίσει δικάσιμο για την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Σύλλογος στρέφεται κατά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του εργολάβου, αναδόχου του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί υπέρ της αναπλασης, με δύο ωστόσο πολύ βασικές ενστάσεις όσον αφορά την πίστα σκέιτ και το κόψιμο των δέντρων. 

35 τα δέντρα

Σημειώνεται ότι στις τελευταίες τους δηλώσεις στο Δημοτικό συμβούλιο, όσο και στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η Μερόπη Υδραίου και ο Νίκος Καλόγερος ενημέρωσαν ότι το σύνολο των δέντρων που θα απομακρυνθούν τελικά έχει μειωθεί στα 35 και θα περιοριστεί μόνον στα αφυδατωμένα και επικίνδυνα.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι τα ασφαλιστικά μέτρα γίνονται με βάση τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν στη μελέτη της εργολαβίας και όχι τις προφορικές δηλώσεις της Δημάρχου.

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι ένα από τα ένδικα μέσα στα οποία έχει καταφύγει ο Σύλλογος, ενώ έχει ασκήσει επίσης προσφυγή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να την ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε τον διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού.

Επιπλέον έχουν γίνει αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής των εργασιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ