Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κενά και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
05 Οκτωβρίου 2022 / 16:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κέρκυρας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης καθηγητές

με σημείο αιχμής τα κενά στα σχολεία και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα διδακτήρια.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας μόνο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού προσλήφθηκαν και στις δύο φάσεις 91 καθηγητές στη γενική Αγωγή και μόλις 28 στην ειδική Αγωγή, χωρίς τα κενά να καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου.

Όπως επισήμανε στην «Ε» ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχ. Καπετάνιος εκτιμάται ότι τα κενά είναι πάνω από 25, αν και παρότι έχει ζητηθεί, δεν τους έχει δοθεί η επίσημη καταγραφή από τη Δ/νση ΔΕ Κέρκυρας.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ προτάσσει το θέμα των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών στα σχολεία ζητώντας να τηρηθεί η σειρά τοποθέτησης που προβλέπουν τα ΠΔ 50 και 100.

«Το μπάχαλο με τις τοποθετήσεις συνεχίστηκε, τόσο λόγω κυβερνητικών αποφάσεων (αλλαγές στις συμβάσεις αναπληρωτών κ.α), όσο και λόγω λαθεμένων αποφάσεων της ΔΔΕ Κέρκυρας, για τις οποίες την απόλυτη ευθύνη έχει ο Διευθυντής ΔΔΕ και το ΠΥΣΔΕ κι όχι οι υπάλληλοι που εργάζονται στη ΔΔΕ  και οδήγησε -εκ νέου- σε παλινωδίες και τελικά σε απίστευτη ταλαιπωρία και ανασφάλεια εκατοντάδες συναδέλφους, ιδιαίτερα αναπληρωτές», επισημαίνει η ΕΛΜΕ.