Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος στα σχολεία της Κασσιώπης

Στέφανος Ντούσκος
05 Οκτωβρίου 2022 / 13:29

Επισκέφθηκε τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Κασσιώπης και στο Δημοτικό σχολείο Κασσιώπης που και ο ίδιος φοίτησε στα πρώτα σχολικά του χρόνια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πρωτοβουλία  της δημοτικής αρχής Βόρειας Κέρκυρας, τη Δευτέρα ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου  με Λυκειακές τάξεις Κασσιώπης  και το Δημοτικό σχολείο Κασσιώπης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παπαδάτο  και τον Αντιδήμαρχο Χαρίτωνα  Κουτσούρη. Οι εκπρόσωποι του Δήμου τόνισαν πως η εποχή χρειάζεται ανθρώπους με ήθος, σεμνότητα, και αθλητές – σύμβολα.
 
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης με ένα μεγάλο χαμόγελο, απευθύνθηκε σε μικρούς και μεγάλους. Διηγήθηκε προσωπικές ιστορίες από την πορεία του. Μίλησε για την ευγένεια, το σεβασμό και την πειθαρχία που απαιτεί το άθλημα της κωπηλασίας .
Σημείωσε την σημασία της συνεχούς προσωπικής βελτίωσης, της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού, της επιμονής.

Παράλληλα συμβούλεψε τα παιδιά να δουλεύουν και να προσπαθούν «χωρίς αναβολές» και ανέφερε την υπομονή και την προσπάθεια ως τα μυστικά της επιτυχίας του. Θύμισε στους μαθητές ότι τα μαθήματα είναι το ίδιο σημαντικά με τον αθλητισμό γιατί αν δε μελετάς, δεν μπορείς να φτάσεις τους στόχους σου σε όποιον τομέα επιλέξεις,

Προέτρεψε δετους μαθητές/τριες, να μαθαίνουν από τις ήττες τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους, τονίζοντας ότι η αποτυχία είναι αφορμή για προβληματισμό και συνέχιση παρά άφεση και εγκατάλειψη του όποιου αγώνα .Οι μαθητές των  σχολείων άκουσαν με προσοχή το παράδειγμα ζωής του Στέφανου Ντούσκου  και το ένα μετά το άλλο υπέβαλαν ερωτήσεις.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Κασσιώπης Κώστας Ζερβόπουλος και ο Υποδιευθυντής του Δημοτικού σχολείου Κασσιώπης Πέτρος Πετρόπουλος ευχαρίστησαν τον Ολυμπιονίκη που μοιράστηκε με τους μαθητές τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις γνώσεις, την κοσμοθεωρία και τη στάση του απέναντι στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή γενικότερα.