Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

19 εργαζόμενοι εκτός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (video)

Βοήθεια στο Σπίτι
30 Σεπτεμβρίου 2022 / 12:33

Μερόπη Υδραίου και Μαρία Ζερβού δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει για τους τρεις Δήμους του νησιού με την νέα προκήρυξη του «Βοήθεια στο Σπίτι» επεσήμανε σήμερα σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου. 

Όπως τόνισε, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και τη νέα προκήρυξη, 19 από τους 49 εργαζομένους θα στερηθούν τη δουλειά και το εισόδημά τους. Πέραν αυτού, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος που προσφέρει ιατρική βοήθεια, φροντίδα και συμπαράσταση σε περίπου 500 συμπολίτες μας σε όλον τον νομό, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν τον τρόπο ή τα μέσα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. 

«Εμείς θεωρούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί 18 και πλέον χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στέκονται δίπλα στους συμπολίτες μας, πρέπει να βρίσκονται ξανά στις θέσεις τους και θα είμαστε στο πλάι τους, με όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού» τόνισε η προεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ Κέρκυρας Μαρία Ζερβού. 

Η Δήμαρχος Υδραίου επιπλέον τόνισε: «Για το πρόβλημα αυτό είχαμε ήδη επικοινωνία με το Υπουργείο και το έχουμε θέσει ως θέμα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Έχω αιτηθεί να έρθει ως θέμα στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί απόφαση.

Επίσης θα ενημερωθούν οι επικεφαλής παρατάξεων και θεωρώ ότι θα είμαστε όλοι ομόφωνοι και θα συμπλεύσουμε στο να διεκδικήσουμε άμεση επίλυση του προβλήματος».