Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις πρόωρες λήξεις σύμβασης

Συνδικάτο
29 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:59

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας:

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας ανακοίνωσε:

Λόγω πρόσκαιρης πτώσης της θερμοκρασίας… , (αφού οι μετεωρολόγοι διαβεβαιώνουν ότι θα ξανανέβει ο υδράργυρος) … , ορισμένοι ξενοδόχοι ‘’μυρίστηκαν’’ Φθινόπωρο και θυμήθηκαν παλιές κακές συνήθειες.

Άλλοι ανοικτά και άλλοι μουλωχτά αναγγέλλουν πρόωρη λήξη συμβάσεων εργασίας από 30/9/2022, ενώ παραμένουν ανοικτά τα ξενοδοχεία τους έως τα μέσα ή και το τέλος Οκτώβρη .

Για το πώς λήγει η σύμβαση εργασίας των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων,  έχει αποφανθεί ο Άρειος Πάγος με την υπ.αριθμ. ΑΠ. 14/2000 απόφαση του με την οποία προβλέπεται ότι τελευταία ημέρα εργασίας των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι η τελευταία ημέρα εποχιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου.
Είναι γεγονός ότι οι ξενοδόχοι χρόνια τώρα γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια Άρειο Πάγο, νόμους και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Την φετινή όμως χρονιά οι ξενοδόχοι χύσατε  τόνους κροκοδείλια δάκρυα για την έλλειψη προσωπικού, σπάσατε όλα τα ρεκόρ διανυκτερεύσεων και κερδοφορίας , βγάλατε το λάδι των εργαζομένων με εντατικοποίηση της εργασίας , με κατάργηση διαλειμμάτων και ρεπό , με υπερωριακή εργασία, με  εργοδοτική τρομοκρατία, με εργατικά ατυχήματα και άλλα , αρνηθήκατε πεισματικά την οποιαδήποτε αύξηση των μισθών.  
Πόσο θράσος χρειάζεται να έχει κανείς για να αναγγείλει ένα μήνα νωρίτερα την λήξη σύμβασης των εργαζομένων που τους ‘’βγήκε η ψυχή’’ όλο το καλοκαίρι για τα υπερκέρδη σας;
Ποιο αλήθεια είναι το απόθεμα της αναλγησίας των ξενοδόχων , που  προβαίνουν  σε τέτοιου είδους ενέργειες;
Σας καλούμε τώρα την ύστατη στιγμή όσοι έχετε αναγγείλει την λήξη της σύμβασης των εργαζομένων και όσοι το σχεδιάζετε ή το σκέφτεστε , να ανακαλέσετε τις αποφάσεις και τις σκέψεις αυτές .
Σε αντίθετη περίπτωση θα μας υποχρεώσετε να λάβουμε  δραστικά μέτρα , που ήδη έχουμε αποφασίσει , προβλέποντας αυτή την εξέλιξη . 
                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
 
ΠΕΛΑΗΣ Σ.                                                                               ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Γ.