Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιώργος Γουναρόπουλος, Θεόδωρος Μωραϊτης, 1η θέση στο Διεθνές Τουρνουά Petanque στην Πρέβεζα

Petanque
29 Σεπτεμβρίου 2022 / 12:54
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πήραν την πρώτη θέση στις Ντουμπλέτες, στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Εδαφοσφαίρισης

ΠΡΕΒΕΖΑ. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη οργανωτική επιτυχία το 1ο Διεθνές Τουρνουά Εδαφοσφαίρισης (Petanque) το οποίο διοργάνωσε το Petanque Club Preveza 2021  Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Πρέβεζας  και διεξήχθη στην Πρέβεζα το τριήμερο 23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2022.



Στο σύνολο του Τουρνουά, ντουμπλέτες και τριπλέτες, υπήρξαν διακόσιες ογδόντα (280) συμμετοχές από Γαλλία, Αγγλία, Τουρκία, Γερμανία ,  Βέλγιο, Σουηδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τυνησία και από πολλές πόλεις της Ελλάδας.
 Η μεγάλη προσέλευση των αθλητών, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και η άψογη διοργάνωση αποτελούν τα εχέγγυα για να επαναληφθεί το τουρνουά και τα επόμενα χρόνια με στόχο να καθιερωθεί στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και να καταστεί θεσμός για την πόλη μας την Πρέβεζα αλλά και για όλο τον κόσμο του Petanque.

Σε ανακοίνωσή του το Petanque Club Preveza 2021 αναφέρει τα εξής:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία της διοργάνωσης και δη στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Α.Γ.Σ.Π. "Petanque Club Preveza 2021", στην Ελληνική Ομοσπονδία Εδαφοσφαίρισης, στον Δήμο Πρέβεζας  ο οποίος ήταν συνδιοργανωτής, τον Δήμαρχο της Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος στηρίζει αυτό το παραδοσιακό άθλημα περίπου 300 χρόνων στην Πρέβεζα για να μην χαθεί, στους διαιτητές των αγώνων, στους φορείς συνδιοργανωτές, στις τοπικές επιχειρήσεις χορηγούς, στους ανθρώπους του Δήμου Πρέβεζας, στους άοκνους εθελοντές, στα τοπικά ΜΜΕ και βεβαίως σε όλους όσους αφιέρωσαν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και ήρθαν να μας παρακολουθήσουν να αγωνιζόμαστε.


Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας και κυρίως οι τοπικοί φορείς και επιχειρηματίες , ότι από την διοργάνωση στην περιοχή μας τέτοιας κλίμακας αθλητικών γεγονότων μόνο όφελος προκύπτει, τόσο σε γενικό όσο και σε ατομικό επίπεδο και γι αυτό ακόμη και αυτοί που εμφανίστηκαν φέτος διστακτικοί και δύσπιστοι απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη και πρωτοποριακή προσπάθεια, ας αγκαλιάσουν το τουρνουά τα επόμενα χρόνια και ας βοηθήσουν για να το καταστήσουμε θεσμό και να προσδώσουμε στον τόπο μας την προστιθέμενη αξία που του αρμόζει.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στο 1ο Όπεν Τουρνουά Εδαφοσφαίρισης Πρέβεζας τόσο για την συμμετοχή και το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο όσο και για το εξαιρετικό αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και είμαστε σίγουροι ότι θα τους φιλοξενήσουμε και πάλι στο Τουρνουά του 2023 πλαισιωμένους από ακόμη περισσότερους αθλητές του αγαπημένου μας αθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του Τουρνουά ο Σύλλογος «Petanque Club Preveza 2021» κατέκτησε την 2η θέση στις τριπλέτες και την 3η και 4η θέση στις ντουμπλέτες».
Αναλυτικά τα αποτελέσματα  των τεσσάρων πρώτων νικητών είναι τα εξής:

Α.  ΝΤΟΥΜΠΛΕΤΕΣ (2x2)

1η θέση: Γιώργος Γουναρόπουλος & Μωραΐτης από την Κέρκυρα
2η θέση: Clive de Silva & Christine Spray από την Αγγλία.
3η θέση: Μαντούσης & Πάντος από την Πρέβεζα.
4η θέση: Τσεκούρας & Σταματόπουλος από Πρέβεζα και Αθήνα.

Β.  ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ (3x3)

1η θέση: Δημητρίου, Μπαλέρμπας & Τέφας από την Πρέβεζα.
2η θέση: Σταυρίδης, Γιαννακός & Κλειδόπουλος από Πρέβεζα και Αθήνα.
3η θέση: Ντούκος, Τζίμας & Τζιτζιφάτος από την Πρέβεζα.
4η θέση: Mehmet Karatas, Faik Dursun Őztűrk & Makara Caner από την Τουρκία.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.