Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρμαιο στις καιρικές συνθήκες το 6ο Δημοτικό Κέρκυρας (video)

6ο Δημοτικό Κέρκυρας
28 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:23

«Aπειλητικές» εικόνες από την πρώτη έντονη βροχόπτωση του Φθινοπώρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κραυγή αγωνίας υψώνουν οι γονείς των μαθητών του 6ου Δημοτικού Κέρκυρας, μετά τις απειλητικές εικόνες που αντίκρυσαν από την πρώτη έντονη βροχόπτωση του Φθινοπώρου, με μεγάλες ποσότητες νερού να πέφτουν στο σχολείο, και έναν χείμαρρο να κυλάει προς τον δρόμο. 







Το στέγαστρο που κατέρευσε πέρσι από κορμό δέντρου δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, ενώ επικίνδυνο να ολισθήσει είναι ακόμα ένα πεσμένο δέντρο.
Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι γονείς, το φρεάτιο στην είσοδο του σχολείου είναι βουλωμένο από τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, ενώ τα νερά των βροχών ρέουν ελεύθερα από το δασάκι των Φυλακών προς την αυλή του σχολείου που είναι σε χαμηλότερο επίπεδο.  



Μόλις ένα 48ωρο πριν, είχαν ήδη αποστείλει έγγραφο προς τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
και την ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, για την άναγκη άμεσων παρεμβάσεων προ των βροχών.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που ζητούν οι γονείς: 

α. Καθαρισμός φρεατίου στην οδό Κύπρου εμπρός από την είσοδο του 6ου Δ.Σ.Κ.
Στη συμβολή οδού Κύπρου και οδού που οδηγεί στο δασάκι των Φυλακών, υπάρχει φρεάτιο (σχάρα) κατά μήκος του έντονα ανηφορικού δρόμου για την απορροή των όμβριων υδάτων.

Πέρσι η οδός Κύπρου ασφαλτώθηκε, ενώ τους θερινούς μήνες έγινε ανακαίνιση στο σχολείο. Οι δύο αυτές ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα η σχάρα να "βουλώσει" από άσφαλτο και μπάζα. Με τις πρώτες βροχές η πρόσβαση στο σχολείο αναμένεται να είναι σχεδόν αδύνατη αφού πλέον όλα τα νερά από το δρόμο προς το
δασάκι Φυλακών θα καταλήγουν στην οδό Κύπρου και στη διάβαση των μαθητών για την πρόσβασή τους στο Σχολείο. Παρακαλούμε για τον καθαρισμό του φρεατίου.
 


β. Απομάκρυνση επικίνδυνου πεσμένου κορμού που δύναται να ολισθήσει στο προαύλιο του Σχολείου.
Η πίσω πλευρά του 6ου Δ.Σ.Κ. συνορεύει με το δασάκι των Φυλακών, βρίσκεται δε σε επίπεδο χαμηλότερο του δάσους. Εδώ και καιρό υπάρχει κορμός πεσμένου δέντρου ο οποίος χωρίς καμία στεραίωση ή ασφάλιση (Φωτογραφικό Υλικό #2), παρά τη μεγάλη κλίση του εδάφους, αποτελεί κίνδυνο για παιδιά, εκπαιδευτικούς και το ίδιο το κτήριο. Στο όχι απίθανο ενδεχόμενο ολίσθησης του κορμού μετά από μια κακοκαιρία, θα είναι θαύμα να δεν υπάρξουν τραυματισμοί ή και χειρότερα αποτελέσματα. Για να μη θεωρηθεί ότι κινδυνολογούμε, υπενθυμίζουμε τη ζημιά που είχε γίνει στο στέγαστρο από άλλο κορμό το περασμένο έτος.
Παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνση του επικίνδυνου πεσμένου κορμού.
 
γ. Αποκατάσταση στεγάστρου που καταστράφηκε στην περσινή κακοκαιρία
Κατά την κακοκαιρία Μπάλος, στην αρχή του περασμένου σχολικού έτους, δέντρο από το δασάκι των Φυλακών είχε πέσει στο Σχολείο καταστρέφοντας μικρό στέγαστρο το οποίο υπήρχε μεταξύ του υπόστεγου του Σχολείου και του τοιχίου προς το δασάκι (Φωτογραφικό Υλικό #3 & 4).
Το στέγαστρο αυτό, παρότι μικρό, εξασφάλιζε ότι δεν υπήρχαν νερά βροχής
στο υπόστεγο του Σχολείου, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπήρχε σημαντική ολισθηρότητα τις βροχερές μέρες. Με την καταστροφή του στεγάστρου, σε κάθε βροχερή μέρα τα μάρμαρα του υπόστεγου συσσωρεύουν νερά και συχνά οι μαθητές έχουν ατυχήματα.
Παρακαλούμε για την άμεση τοποθέτηση νέου στεγάστρου στη θέση του παλιού. Επιπλέον, κρίνουμε ότι χρειάζεται καθαρισμός από φερτά υλικά στο άνω μέρος του τοιχίου, ώστε τα νερά της βροχής να μην υπερχειλίζουν ανεξέλεγκτα στην αυλή.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ