Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέρασαν, ΑΕΛ, Όλυμπος, Αστέρας Πετριτή, ΑΟ Κέρκυρα

ΕΠΣΚ - ΚΥΠΕΛΛΟ
26 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αγώνες της α΄ φάσης του κυπέλλου, που έγιναν το Σαββατοκύριακο χαρακτηρίζονται από τις νίκες των φιλοξενούμενων, αφού και στα επτά παιγνίδια έχασαν οι γηπεδούχοι και βγήκαν εκτός συνέχειας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αγώνες της α΄ φάσης του κυπέλλου, που έγιναν το Σαββατοκύριακο χαρακτηρίζονται από τις νίκες των φιλοξενούμενων, αφού και στα επτά παιγνίδια έχασαν οι γηπεδούχοι και βγήκαν εκτός συνέχειας. Είχαμε δυο πολύ μεγάλα παιγνίδια αυτά ανάμεσα στους περσινούς φιναλίστα, Θιναλιακό και Αστέρα Πετριτή, όπου για μια ακόμη φορά φέτος (3η) η ομάδα του λιμανιού κέρδισε, ενώ στον Άγιο Ματθαίο ο Όλυμπος πήρε μεγάλη νίκη επί του ΟΦΑΜ.

Αναλυτικά είχαμε:

Στην Κασσιόπη ο Αστέρας Πετριτή νίκησε μέσα σε μια εβδομάδα (μετά το Σούπερ Καπ) και πάλι τον Θιναλιακό με 1-3 αυτή τη φορά, αλλά πιο δύσκολα. Προηγήθηκε με τον Τσιάβο στο 35΄και τον Ιγκόρ στο 40΄με 0-2, αλλά μείωσε ο Μουζακίτης στο 74΄ και ενώ πίεζε ο Θιναλιακός για την ισοφάριση, έμεινε με 10 παίκτες αφού στο 81΄ με 2η κίτρινη αποβλήθηκε ο Λόκα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιάβος έκανε το τελικό 1-3.

Στον Αγ. Ματθαίο ο Όλυμπος πήρε μεγάλη νίκη πρόκριση, από έναν πολύ καλό ΟΦΑΜ. Ό Ιστορικός στο 25΄με τον Β. Μέξα και στο 34΄με τον Καραμάνο έκανε το 0-2, σκορ ημιχρόνου. Στο β΄ μέρος πίεσε ασφυκτικά ο ΟΦΑΜ, μείωσε στο 57΄ αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ενώ στο 85΄με 2η κίτρινη αποβλήθηκε ο Σπ. Γραμμένος και στην ίδια φάση με κόκκινη ο Αμπατζίδης.      

 Στο γήπεδο της ΕΠΣΚ η ΑΕ Λευκίμμης χωρίς πρόβλημα νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟ Σφακιανάκη, με τέρματα των Παπαγεωργίου στο 38΄, Τουρμουσόγλου στο 63΄και Κωστακιώτη στο 70΄. Στο ίδιο γήπεδο ο ΑΟ Κέρκυρα με δυο εύστοχα πέναλτι στο 58΄του Κουτλή και στο 87΄του Μπαμιόγλου λύγισε την αντίσταση της Ομόνοιας.

Στο γήπεδο του Ολύμπου οι Παξοί νίκησαν 2-0 τον Μ. Αλέξανδρο με πρωταγωνιστή στον Φασλιάι που πέτυχε στο α΄μέρος τα δυο τέρματα, ενώ είχε και δοκάρι.

Στη Στρογγυλή ο Αγ. Νικόλαος με γκολ του Χαντάι στο 35΄και του Μηνά στο 50΄νίκησε 2-0 τον Ηρακλή Αγ. Δέκα.

Τα αποτελέσματα:

ΠΑΟ Σφακιανάκης – ΑΕ Λευκίμμης  0-3

Ομόνοια–  ΑΟ Κέρκυρα   0-2

ΟΦΑΜ – Όλυμπος    1-2

Θιναλιακός– Αστέρας Πετριτή   1-3

Μέγας Αλέξανδρος – ΑΟ Παξοί   0-2

Ηρακλής Αγ. Δέκα – Κερ. Αγ. Νικολάου   0-2

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια