Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου για την διακοπή λειτουργίας του Μουσείου Αχιλλείου

ΕΤΑΔ
25 Σεπτεμβρίου 2022 / 22:19
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η ΕΤΑΔ διαβεβαίωσε εγγράφως τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο σχετικά με την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Μουσείου Αχιλλείου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη-συζήτηση που είχαν προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και το Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου με θέμα: «Η επικείμενη διακοπή λειτουργίας του Μουσείου Αχιλλείου, το άγνωστο χρονοδιάγραμμα εργασιών, η άγνωστη ημερομηνία επαναλειτουργίας του, οι συνέπειες για την τουριστική οικονομία και η λήψη μέτρων για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της Κέρκυρας, κομμάτων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων, εργατικών σωματείων, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ που αφίχθησαν το πρωί από την Αθήνα. Λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη, η ΕΤΑΔ διαβεβαίωσε εγγράφως τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αφήνοντας όμως ερωτηματικά τόσο όσον αφορά στον χρονικό προσδιορισμό των τριών μηνών (ως χρόνο εργασίας με όλα τα δικαιώματα), όσο και στην αναγγελία για εκ νέου λήψη απόφασης μετά το πέρας του τριμήνου.

Είναι προφανές ότι η ανάδειξη του θέματος από το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο υποχρέωσε την ΕΤΑΔ να εμφανιστεί και να τοποθετηθεί, κάτι που επιμελώς και προσχηματικά απέφευγε μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Το Εργατικό Κέντρο, σε συνεργασία με το Σωματείο, θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα μέχρι την συνολική διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Αχιλλείου».



ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.