Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι δηλώσεις των βουλευτών και του προέδρου της ΕΠΣΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
23 Σεπτεμβρίου 2022 / 17:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά το πέρας της σύσκεψης στα γραφεί της Ένωσης έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ οι τρεις βουλευτές της Κέρκυρας και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, αφού επετράπη στους εκπρόσωπους των ΜΜΕ να μπουν στην αίθουσα λίγο πριν το τέλος της συζήτησης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά το πέρας της σύσκεψης στα γραφεί της Ένωσης έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ οι τρεις βουλευτές της Κέρκυρας και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, αφού επετράπη στους εκπρόσωπους των ΜΜΕ να μπουν στην αίθουσα λίγο πριν το τέλος της συζήτησης.

Οι Δηλώσεις:

Στ. Γκίκας βουλευτής ΝΔ:

Με πρωτοβουλία της ΕΠΣΚ έγινε η συνάντηση όπου ενημερωθήκαμε για την κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στην Περιφερειακή μας ενότητα. Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στην κεντρική Κέρκυρα όπου έχει πολλές ομάδες και λίγα γήπεδα. Κανονίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνει συνάντηση με τους τρεις βουλευτές και τους Δημάρχους ώστε να δούμε πως θα αξιοποιηθούν, οι χρηματοδοτήσεις που έχει ήδη δώσει η κυβέρνησή μας στους Δήμους και με τι προτεραιότητα. Συμφωνώ με όσα η ΕΠΣΚ ανέφερε και πρέπει να βρεθεί λύση.

 

Αλ. Αυλωνίτης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:

Είχα υποχρέωση να έλθω στη σύσκεψη της ΕΠΣΚ, όλα όσα μας ανάφεραν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις για το ποδόσφαιρο είναι απολύτως αληθή. Έχω επισκεφτεί όλα σχεδόν τα γήπεδα της Κέρκυρας, έκανα συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη το Νοέμβριο του 2019 και συζήτησα μαζί του στη βουλή πριν από λίγους μήνες, με διαβεβαίωνε ότι οι χρηματοδοτήσεις προχωράνε και θα πρέπει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απορρόφηση. Οι ευθύνες είναι τεράστιες και είναι και αμφίπλευρες, είναι τόσο στο υπουργείο όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία δεν έχει κάνει τις απαραίτητες μελέτες έτσι ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες απορροφήσεις.  Το ΕΑΚΚ είναι σε τρισάθλια κατάσταση, όσα χρόνια (όλα) της ζωής μου ζω στην Κέρκυρα, είναι η χειρότερη κατάσταση από ποτέ, με αλυσιδωτές συνέπειες σε όλες τις ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις.  Χρειάζεται εγρήγορση του θεσμικού πλαισίου θα χαθούν λεφτά, συνεργασία χρειάζεται. Πρέπει να ενισχύσουμε τις τεχνικές υπηρεσίες να τελειώνουν έγκαιρα τις μελέτες, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι πιστώσεις  δυο κλειστών γυμναστηρίων. Οι ευθύνες είναι ονοματισμένες, φταίνε οι Τοπικές διοικήσεις εκεί. Ανα χαθούνε τα χρήματα έχουν εγκληματήσει απέναντι στη νεολαία μας. Ευθύνες έχει η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές όταν έχουν πλήρως αποδυναμωμένη από τεχνική άποψη και προσωπικό τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν ευθύνες. Και μια είδηση, έχω καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον κ. Αυγενάκη, πριν γίνει αυτή η σύσκεψη επειδή έβλεπα την κατάσταση απελπιστική στο ΕΑΚΚ και σε 15-20 μέρες θα έλθει ο κ. Αυγενάκης στη Βουλή, καλώ και τους θεσμικούς παράγοντες να ενισχύσουν το έργο του βουλευτή της αντιπολίτευσης ώστε να μπορέσουμε να πιέσουμε για να απορροφήσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε για τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και κυρίως να πάρουμε περισσότερα. Η δε κυβέρνηση ας ρίξει και το βλέμμα της στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία υφίσταται τα πάνδεινα.      

 

Δ. Μπιάγκης βουλευτής ΠΑΣΟΚ

Ανταποκρίθηκα σε μια πρόσκληση που είχα από την ΕΠΣΚ στην οποία μας ενημέρωσαν, με μεγάλες λεπτομέρειες μπορώ να πω για την κατάσταση των γηπέδων, των αθλητικών χώρων,  στο νησί μας. Είναι μια κατάσταση τραγική η οποία δεν τιμά κανένα και η οποία θα πρέπει με κινήσεις συντονισμένες να δούμε πως μπορούμε να την ξεπεράσουμε. Το πρόβλημα έχει να κάνει και με την γενικότερη κατάσταση των αθλητικών υποδομών στο νησί μας. Άρα θέλει εδώ πάντρεμα και την κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θέλετε να λέγεται συντονισμός θέλετε να κάνουμε κάποια διαβάθμιση και ανάλογα να κάνουμε κάποιες κινήσεις με τα χρήματα που έχουμε; Εν πάση περιπτώσει το πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό. Η Κέρκυρα στερείτε αθλητικών χώρων, στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή είμαστε στην ΕΠΣΚ ποδοσφαιρικών γηπέδων , προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε.

Ι. Βλαχόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣΚ):

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε σήμερα στα γραφεία μας τους τρεις βουλευτές του νησιού μας για να δημοσιοποιήσουμε τα καυτά προβλήματα που ε΄χουμε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ήταν μια γόνιμη συζήτηση, καλέσαμε τους βουλευτές να πάρουν θέση στα τόσα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα γήπεδα. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα κάνουμε ανάλογες κινήσεις θα δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και ελπίζουμε να βρούμε κάποιες λύσεις για το ποδόσφαιρο το οποίο έχει μείνει πάρα-πάρα  πολύ πίσω.  


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια